une voiture tesla a santa monica 20240417183358

Les accions de Tesla es deixen aquest divendres al voltant d'un 2% abans de l'obertura del mercat després que UBS hagi rebaixat, des de neutral a vendre la recomanació pels dubtes sobre els plans a IA de la companyia d'Elon Musk.

  • 215,64$
  • 2,33%

En concret, es deu a "la manca de visibilitat i el risc que les oportunitats de creixement es materialitzin en un horitzó temporal més llarg", com expliquen en un informe els analistes. I no creuen que Tesla pugui arribar als 5 milions de vehicles el 2030.

Consideren que l'estratègia de Tesla pot haver arribat "massa aviat", ja que "si l'entusiasme del mercat per la IA disminueix, això podria afectar el múltiple" de la companyia automobilística. "Tesla sempre ha tingut una prima vinculada a altres iniciatives de creixement futures. Valorar adequadament aquesta opcionalitat és difícil", afegeixen.

Segons la seva opinió, encara que reconeixen que Tesla "està invertint fortament en IA i la tecnologia està progressant, la inversió és costosa, el ritme de millora es pot alentir i els beneficis són a llarg termini".

Tot i això, a UBS han elevat el preu objectiu de Tesla, passant dels 147 dòlars fins als 197 dòlars per acció.

Tesla ha anunciat que posposa dos mesos la presentació del Robotaxi, és a dir, fins a l'octubre. El seu llançament estava previst per al proper 8 d'agost.

Per part seva, des d'AJ Bell, comenten que "les preocupacions sobre la manca de nous models atractius han perseguit el negoci i la data original d'agost per al Robotaxi va ser llançada com una pastanaga als inversors preocupats pels informes que el Model 2 seria cancel·lat. A la barreja a les últimes hores s'hi va sumar la presentació d'una nova versió de tracció del darrere del seu vehicle Model 3 de llarg abast als EUA".

Per a ells, la pregunta ara és quin impacte ha tingut la retallada del 10% a la força laboral de Tesla en la seva capacitat per impulsar noves opcions interessants. "És probable que la seva propera convocatòria de resultats sigui intensa, ja que els inversors s'esforcen per comprendre què es pot lliurar i quan", responen.

Noticias relacionadas

contador