photo d archives du logo de tesla

Tesla ha reduït els preus dels seus cotxes Model 3 i Model Y als Estats Units entre un 2,7% i un 4,2%, segons apareix recollit a la web del fabricant que lidera Elon Musk. La rebaixa es produeix aproximadament un mes després que retallés els preus dels seus cotxes premium Model S i Model X.

  • 197,88$
  • 0,23%

El Model 3 estàndard ha baixat 1.250 dòlars, de manera que ara costa 38.990 dòlars, mentre que els preus del Model Y de llarg abast s'han reduït en 2.000 dòlars, fins als 48.490 dòlars, segons el web de la companyia automobilística.

Els preus del Model 3 estàndard han baixat aproximadament un 17% des de principis d'any, mentre que la variant de llarg abast del Model Y ha experimentat una caiguda de més del 26%, recull Reuters.

Tesla també ha reduït aquest dijous els preus de les variants més cares del Model Y i Model 3, tot i que el preu del Model Y bàsic amb tracció posterior, que Tesla ha reintroduït recentment, s'ha mantingut sense canvis als 43.990 dòlars.

Per la seva banda, els preus del Model S i el Model X premium no han variat.

Tesla ha mantingut durant tot l'any una política agressiva de rebaixa de preus per contrarestar l'efecte de la desacceleració del mercat de cotxes elèctrics, alhora que defensa la competència d'empreses emergents i tradicionals.

Cal recordar que el fabricant d'automòbils no va complir les estimacions per als lliuraments del tercer trimestre després que les millores planificades a les fàbriques per implementar la versió més nova del sedan Model 3 obliguessin a aturar la producció.

PREOCUPACIÓ PER LA DEMANDA

Els experts de Bankinter no han trigat a valorar la notícia, i destaquen que l'estratègia de la companyia és “el volum en detriment dels marges”. Recorden que durant l'any la reducció del preu del Model 3 arriba al -17% i és fins i tot més gran al Model Y (-26%).

"Aquest anunci segueix a unes entregues més febles del que s'estima al tercer trimestre", indiquen, i aprofiten per reiterar la seva "preocupació sobre els problemes de demanda dels models de Tesla en un moment en què altres grans fabricants incrementen la seva gamma de elèctrics".

Noticias relacionadas

contador