ep archivo   gigafactoria de tesla
TESLA - Archivo

Canvi de marxa per a Tesla? Després de diversos mesos marcats per la debilitat i enmig d'un eixam de dubtes, el fabricant de vehicles elèctrics puja més d'un 6% a Wall Street després de superar expectatives amb les entregues de cotxes al segon trimestre.

  • 246,39$
  • 6,54%

L'últim informe donat a conèixer per l'empresa mostra 410.831 cotxes produïts i 443.956 lliurats fins al juny. En aquest sentit, la xifra de lliuraments ha estat de 4,8% per sota de les 466.140 del mateix període de l'any anterior, però per sobre de les 439.000 unitats estimades pel mercat.

Tesla no desglossa les vendes per model, però sí que ha indicat que va produir 386.576 automòbils Model 3/Y i en va entregar 422.405, mentre que la producció dels seus altres models va assolir els 24.255 cotxes i els lliuraments, els 21.551.

A l'abril, la companyia va informar d'una caiguda del 8,5% en els lliuraments del primer trimestre, fins a les 386.810 unitats, el primer descens anual des del 2020. Setmanes després, va reportar una disminució del 13% en els ingressos interanuals per al trimestre, "principalment a causa d'un preu de venda mitjà més baix".

La desacceleració de les vendes ha estat marcada per nombrosos desafiaments a què Tesla ha hagut de fer front, com la suspensió de la fabricació de cotxes a la seva gigafactoria d'Alemanya fins a dues vegades: una pels atacs dels rebels hutís al Iemen i una altra com a conseqüència d'un sabotatge elèctric.

I tot això enmig de la baixada continuada de preus que l'empresa està duent a terme tant als EUA com a Europa o la Xina, amb l'objectiu d'estimular les vendes enmig d'una competència creixent.

Els lliuraments són l'aproximació més propera a les vendes reportades per Tesla, tot i que caldrà esperar fins al proper 23 de juliol per conèixer els resultats financers del segon trimestre del 2024.

TORNA A LA SENDA ALCISTA

Tesla ha començat la setmana amb pujades que li permeten superar la resistència clau que presenta als 205,30 dòlars, nivells on, a més, hi ha la mitjana de 200 sessions.

“Per primera vegada des del mes de gener veiem com la companyia aconsegueix pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions. Això és una mostra de fortalesa que ens fa pensar en un canvi de tendència a mitjà termini. Per a les properes jornades el més normal és que puguem acabar veient una continuació de les pujades fins al nivell dels 240 dòlars. Sens dubte és un dels valors que no perdrem de vista durant les properes sessions”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador