elon-musk-ceo-tesla 1
Reuters

Tesla accelera i puja més d'un 5% a Wall Street el mateix dia en què la companyia celebra la Junta General. I tot, després que Elon Musk hagi assegurat que els accionistes de l'empresa recolzen "per gran majoria" la compensació salarial de 56.000 milions de dòlars i el trasllat de la seu fiscal de la companyia a Texas.

  • 197,88$
  • 0,23%

"¡es dues resolucions dels accionistes de Tesla s'estan adoptant actualment per una àmplia majoria!", ha publicat al compte de la xarxa social X, abans Twitter.

Cal recordar que el paquet de remuneració salarial del magnat nord-americà, aprovat el 2018, va ser invalidat per la justícia de Delaware.

Al mes de gener passat, la jutgessa Kathaleen McCormick va dictaminar que el Consell d'Administració de Tesla no va aconseguir demostrar "que el pla de compensació fos just" ni va mostrar gaire evidència que fins i tot n'haguessin negociat.

La decisió arribava més de cinc anys després que una demanda de l'accionista Richard Tornetta apuntés el CEO de Tesla i els directors de l'empresa. Se'ls va acusar d'infringir els deures amb el fabricant de vehicles elèctrics i panells solars.

Els advocats de l'accionista van argumentar que el paquet de compensació hauria de ser anul·lat perquè va ser dictat per Musk i va ser producte de negociacions simulades amb directors que no n'eren independents. També van dir que va ser aprovat per accionistes a qui se'ls van proporcionar informacions enganyoses i incompletes en un comunicat.

De fet, des de Tesla fa uns quants mesos que intenten 'convèncer' els accionistes perquè ratifiquin la mesura, així com el canvi de la seu fiscal de la companyia de Delaware a Texas.

En aquest sentit, aquesta proposta va sorgir com a conseqüència del veredicte emès pel Tribunal de Cancelleria de Delaware, que va portar Musk a fer una consulta al seu perfil de X (antiga Twitter) en què preguntava als seus seguidors si Tesla havia de mudar la seva seu fiscal a Texas. El resultat va ser una aclaparadora victòria del sí amb un 87,1% dels més de 1.100.000 vots comptabilitzats a la consulta. En virtut de l'enquesta, Musk ha assegurat que l'empresa "es mourà immediatament per celebrar una votació d'accionistes per transferir l'estat d'incorporació a Texas".

Tot i això, durant els últims dies han sorgit veus discordants entre els accionistes de Tesla que s'han mostrat en contra del paquet salarial de Musk. Aquest és el cas de Nordea Asset Management, Amalgamated Bank i AkademikerPension, que han enviat una carta als inversors per demanar que no es recolzi la ratificació del premi econòmic al CEO ni la reelecció de Kimbal Musk (germà d'Elon) i de James Murdoch (amic personal) com a membres de la junta directiva. Els dos el van recolzar en negociar la seva compensació el 2018.

El fons sobirà de Noruega, vuitè accionista més gran de Tesla amb una participació del 0,98%, també ha dit que votarà en contra del paquet de remuneració salarial de 56.000 milions de dòlars.

En canvi, Ron Baron, inversor multimilionari i accionista del fabricant de vehicles elèctrics, s'ha mostrat a favor i creu que el magnat és clau per al futur de l'empresa. "A Baron Capital, la nostra resposta és clara, forta i inequívoca: Tesla és millor amb Elon. Tesla és Elon", ha dit.

Noticias relacionadas

contador