• La apuesta del fondo se ha gestado en pleno desplome de la cotización
  • York European también ha tomado el 1,42% de Parques Reunidos
telepizza caja

Després de signar el passat 27 d'abril la pitjor estrena en la història de la Borsa espanyola, Telepizza està encadenant dues pujades consecutives al parquet. Després de la pujada del 3,38% de divendres (la primera després de la seva tornada al parquet) aquest dilluns avança un altre 3,5% i se situa a un pas dels 6 euros per acció. Un creixement que coincideix amb les participacions d'inversors institucionals. En aquest cas, la de York European.

Y

York European Opportunities Investments Master Fund ha adquirit l'1,24% dels drets de vot en la companyia a través d'instruments financers, com informa Expansión. El fons oportunista de Nova York, domiciliat a les illes Caiman, ha estat una dels més actius en l'onada de sortides a borsa que ha viscut el mercat espanyol les últimes setmanes.


York European també ha adquirit l'1,42% de Parques Reunidos, una altra debutant a la borsa, a través d'instruments financers. Segons Expansión, en el cas de Telepizza, l'aposta del fons s'ha gestat en ple desplom de la cotització. Va prendre els instruments financers quan la cotització va tocar fons el passat 5 de maig en els 5,50 euros per acció (molt lluny dels 7,50 euros als quals va sortir a borsa pocs dies abans) provocant fortes pèrdues als accionistes que van comprar en l'operació.


ALTRES PARTICIPACIONS


A través del fons Quantum Strategic Partners, l'inversor George Soros ha adquirit un 1,8% del capital, al qual també s'han incorporat pesos pesats com ara UBS, Citadel o Crédit Suisse. Per contra, altres fons com Fidelity o Morgan Stanley han reduït les participacions significatives que havien adquirit després de la sortida a borsa.


George Soros ha entrat en l'accionariat de Telepizza amb una participació de l'1,8%. El paquet accionarial que ha adquirit el magnat hongarès, qui segons es deia volia adquirir una posició rellevant en la cadena de restauració, està valorat en 9,42 milions d'euros en funció dels actuals preus de mercat, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

contador