ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete durante la junta general de
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Telefónica és aquest divendres una de les companyies de l'IBEX que pugen més després de publicar els resultats del tercer trimestre de l'any i dels primers nou mesos. Tot i que a l'acumulat fins al setembre el benefici va caure un 84,1% (1.486 milions) i durant el trimestre estanc va baixar un 34,9% (460 milions) a causa dels extraordinaris registrats el 2021, les xifres han superat les estimacions del consens.

  • 4,32€
  • -0,35%

Al tercer trimestre estanc, els ingressos de Telefónica van augmentar un 11,2%, fins als 10.343 milions enfront dels 9.995 milions estimats pel consens de Bloomberg. L'OIBDA recurrent va ser de 3.293 milions enfront de la previsió de 3.193 milions, i el marge OIBDA va quedar en el 31,8% enfront del 31,9%. El benefici net es va situar en aquests 460 milions abans esmentats, quan l'estimació era de 391 milions.

Els experts de Jefferies subratllen el fet que les vendes i l'OIBDA del tercer trimestre hagin superat les previsions. Així mateix, apunten que les vendes de serveis i l'OIBDA a Espanya estan en línia amb allò estimat. Pel que fa a Llatinoamèrica, subratllen la variació positiva, així com a Alemanya i Brasil.

"La fortalesa de les divises a Llatinoamèrica va crear un vent de cua per a les vendes i l'OIBDA, així com una pressió a l'alça sobre el deute net (500 milions d'euros per sobre dels càlculs), tot i que el flux de caixa lliure va millorar (300 milions d'euros en capital circulant i ingressos per dividends)", expliquen des de Jefferies.

Aquests analistes també destaquen que l'operadora ha reiterat les orientacions per a l'exercici 2022 i ha expressat la confiança en la gestió de les pressions inflacionistes i macroeconòmiques. Cal recordar que Telefonica va millorar les seves previsions al segon trimestre i ara espera un creixement d'un dígit alt d'ingressos (enfront del baix anterior) i creixement d'un dígit mitjà-alt d'OIBDA (enfront del baix previ).

Jefferies té un consell d'infraponderar sobre Telefónica, amb un preu objectiu de 3,50 euros. L'operadora cotitza actualment als 3,60 euros.

Banc Sabadell posa èmfasi igualment en el fet que els resultats trimestrals han superat el previst, així com en la "bona generació de caixa" i en la reiteració de les guies per al 2022. En aquest sentit, manté el seu consell de comprar Telefónica.

Des del banc català subratllen igualment que, al mercat domèstic, les vendes són millors que les seves estimacions i en línia amb el consens i creixen un 0,2%, mentre que l'OIBDA es manté en línia (1.150 milions).

"El flux de caixa lliure del tercer trimestre queda també per sobre del que s'esperava: 1.125 milions enfront de l'estimació de 835 milions", ressalten.

REBAIXA DE VALORACIÓ

Bankinter ha procedit a retallar la valoració sobre Telefónica després dels seus resultats. Així, situa ara el seu consell a neutral i el seu preu objectiu als 4,2 euros des dels 5,3 euros.

Bankinter també destaca que les xifres trimestrals han superat estimacions i subratlla el fet que la companyia hagi mantingut els objectius per al 2022 que va millorar a l'anterior trimestre.

Tot i això, apunta que la generació orgànica de flux de caixa lliure es modera "en un entorn de major cost del deute i desacceleració econòmica". Això, afirmen des de Bankinter, "dificulta el triple objectiu de reducció de deute, inversió en innovació i fonts de creixement futur i remuneració a l'accionista". Davant d'això, rebaixen la recomanació i el preu objectiu.

Noticias relacionadas

contador