El Consell d'Administració de Telefónica es reuneix aquest dimecres en el que serà l'última cita del 2023, un conclave que servirà el president, José María Álvarez-Pallete, per informar l'òrgan directiu de l'estat de les converses amb el Govern i amb l'Aràbia Saudita davant l'interès de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i de Saudi Telecom Company (STC) per entrar a l'accionariat de l'empresa.
- 4,26€
- -1,41%
Segons publica el diari El Confidencial, la reunió s'ha avançat unes dues setmanes respecte a la data habitual de la resta de mesos a causa de la proximitat del període nadalenc, encara que la cita no tindrà un caràcter extraordinari. Així mateix, Álvarez-Pallete aprofitarà per actualitzar als seus consellers els avenços de la seva última visita a Riad el novembre, on va aprofitar per accelerar les converses amb STC.
D'acord amb aquesta font, el president de la cotitzada espanyola va corroborar que l'interès del país del Pròxim Orient és merament financer, cosa que han posat de manifest de manera pública des de la mateixa STC. "Aquesta inversió té com a objectiu enfortir la cooperació entre les dues empreses per beneficiar-se de totes les oportunitats disponibles en el futur. La inversió també s'alinea amb l'ambiciosa estratègia d'expansió i el creixement sostenible del grup, que ha donat lloc a nombroses inversions al sector de les TIC, ja sigui a nivell local o internacionalment”, va destacar el CEO del grup, Eng Olayan Alwetaid, durant la presentació dels darrers resultats trimestrals de la companyia saudita.
Tot i això, aquest diari també informa que Álvarez-Pallete ha constatat que la intenció de STC és la d'assolir el 9,9%, com va anunciar el setembre, i en contra de la petició de l'Executiu espanyol de no superar el 4,9%. Aquesta operació requeriria l'autorització del Govern i convertiria la corona saudita en el primer accionista de Telefónica.
Els plans saudites van provocar la reacció del Govern, que estudia comprar una participació del 5% a través de la SEPI. Així mateix, El Confidencial informa que la intenció de la Moncloa és la de tenir una cadira al Consell d'Administració de Telefónica, obtenint una representació similar a BBVA i CaixaBank, la posició de la qual en l'accionariat és del 4,9% i del 5,9% del capital, respectivament, i que els ha permès comptar amb un conseller. Si es confirmen aquests plans, Telefónica hauria de buscar dues noves cadires per al seu Consell, a les quals van renunciar BBVA i CaixaBank el 2021 per ajustar la seva representació a la seva participació a la cotitzada.
De la mateixa manera, també s'espera que aquesta reunió serveixi per abordar la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà un màxim de 5.000 persones i que compta amb el rebuig dels sindicats a les sortides forçoses previstes, així com del acord entre MásMóvil i Orange amb Digi com a part dels 'remedies' que permetin tancar la fusió de les dues primeres companyies.
Cal destacar que aquest dimecres la filial alemanya de Telefónica ha recomanat acceptar l'oferta pública d'adquisició voluntària (OPA) llançada per la matriu espanyola sobre el 28,19% del capital en considerar "equitatiu" el preu en metàl·lic de 2,35 euros per acció ofert a l'operació, ha informat la companyia espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Telefónica va anunciar a principis de novembre el llançament d'una OPA de caràcter voluntari sobre accions representatives d'un màxim del 28,19% del capital social i els drets de vot de Telefónica Deutschland, de la qual actualment posseeix, directament o indirectament, el 71, 81% per un import màxim de 1.970,35 milions d'euros.