ep archivo   fachada de la sede de telefonica en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Telefónica està renovant els principals edificis de xarxa per fer-los més eficients, sostenibles i segurs. Les millores afecten les instal·lacions de les infraestructures comunes i la modernització d'equips. Aquest projecte s'està executant ja en 117 edificis i està previst que arribi a prop de 300 edificis en total durant els propers tres anys.

  • 4,44€
  • -1,38%

Segons explica la companyia, aquest projecte de renovació inclou un rang ampli de solucions tecnològiques preparades per incrementar l'eficiència energètica de les construccions, reduir els costos, millorar l'experiència d'usuari i augmentar la seguretat.

També cal destacar insonoritzar totes les sales tècniques, tant les que allotgen equips de comunicació com les que afecten infraestructures comunes per minimitzar l'impacte acústic, aspecte molt rellevant a les centrals ubicades en nuclis històrics i zones residencials.

Un altre apartat ha estat el de la climatització, amb la posada en marxa de plantes refredadores insonoritzades en alguns dels edificis. A la gran majoria d'aquests edificis s'han substituït equips d'expansió directa per refredadores d'aigua molt més eficients. Les millores en les instal·lacions i els equips de climatització s'han complementat a l'àmbit de l'energia, amb la renovació de centres de transformació, grups electrògens i quadres generals de baixa tensió.

A més d'augmentar substancialment la capacitat de les infraestructures actuals, aquestes reformes incideixen en la sostenibilitat mediambiental i persegueixen la major eficiència energètica en el funcionament.

Amb aquest projecte, Telefónica assegura que fa un exercici de modernització i securització de les seves instal·lacions de fibra en substitució del coure de cara al proper centenari, oferint una xarxa segura, eficient i compromesa amb el medi ambient.

Noticias relacionadas

contador