ep imagen de recurso de 5g
MEDINAMEDIA

Telefónica ha desplegat el pla estiu 5G per a municipis turístics, tant de costa com d'interior, que registren un increment considerable de visitants en èpoques estivals. Així, dels 445 municipis turístics en què ja és present el 5G de la companyia, Telefónica ha realitzat accions especials a 401 localitats (320 al litoral i 81 a interior), amb l'objectiu de "reforçar la capacitat de la xarxa gràcies a unes instal·lacions que, a més, romandran als municipis una vegada finalitzi la temporada estival".

  • 4,37€
  • 0,76%

A les zones costaneres, el 5G de Movistar cobreix 391 poblacions de platja, de manera que l'operadora arriba a la pràctica totalitat del litoral, tant a petites localitats com ara el Port de la Selva (Girona), Caravia (Astúries) o Ispàster (Biscaia), com altres molt més grans com Roquetas de Mar (Almeria), San Fernando (Cadis), San Cristóbal de la Laguna (Santa Cruz de Tenerife) o Castelldefels (Barcelona), entre d'altres.

Així ho ha explicat la 'teleco' en una nota, en què detalla també les seves actuacions a 54 municipis de províncies d'interior amb gran afluència de visitants a l'estiu. Hi ofereix cobertura 5G de Movistar, fins i tot en poblacions de menys de 1.000 habitants com ara Maello (Àvila), Panticosa (Osca), Esterri d'Àneu (Lleida) o Valdemaqueda (Madrid).

Del total dels 445 municipis turístics amb 5G de Movistar (391 de platja i 54 d'interior), "a prop del 50% compta amb 5G d'altes prestacions (3.500 MHz) que permet disposar d'elevades velocitats i latència molt baixa", ha detallat la companyia. I això, què implica per al client? Doncs "una millor experiència mòbil amb imatge d'alta qualitat, descàrregues gairebé instantànies, reproducció en continu, poder jugar al núvol sense interrupcions i un augment de la qualitat de xarxa fins i tot en espais concorreguts".

ESDEVENIMENTS AMB COBERTURA 5G

Una altra de les accions realitzades per Telefónica en el marc del seu pla d'estiu és el reforçament de la cobertura 5G a 576 esdeveniments de tot Espanya. Aquest pla inclou festivals com el Mad Cool de Madrid, el FIB de Benicasim o el Sonorama d'Aranda de Duero, però també festes com les de Gràcia a Barcelona o Sant Lluís a Menorca i fires com les de Màlaga i Albacete.

Per això, "a més d'optimitzar la xarxa ja disponible, l'operadora compta amb un total de 103 unitats mòbils temporals que atendran les necessitats de connectivitat a punts on hi ha un gran increment de la demanda en moments específics", com poden ser festivals de música o festes locals, ha remarcat Telefónica.

Amb aquest desplegament d'estiu, en què Movistar ja treballa des de fa uns quants mesos, l'operadora segueix "consolidant la seva cobertura 5G, que ja arriba a més del 89% de la població amb creixent capil·laritat". Un avenç, ha dit, que ha estat possible gràcies a la col·laboració publicoprivada per impulsar la connectivitat a tots els racons del territori.

contador