ep archivo   edificio de la sede de telefonica a 27 de abril de 2021 en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Telefónica ha tancat l'acord amb Liberty Global per unir els seus negocis al Regne Unit (O2 i Virgin) i formar una aliança d'empreses participada en el 50% per les dues companyies un cop obtingudes les aprovacions reguladores pertinents, dutes a terme les recapitalitzacions necessàries i complertes la resta de condicions pactades per al tancament de l'esmentada transacció. La aliança d'empreses es dirà VMED O2 UK Ltd.

  • 4,32€
  • -0,35%

Telefónica ha dit que la constitució d'aquesta aliança d'empreses aporta "un valor molt significatiu" a la companyia tant des d'una perspectiva de negoci com financera, i fons de 5.500 milions de lliures, dels quals 2.700 milions de lliures corresponen al pagament en efectiu de Liberty Global a Telefónica per compensar la participació en l'aliança d'empreses i 2.800 milions de lliures corresponen a fons bruts procedents de les recapitalitzacions.

La transacció redueix el deute net de Telefónica en 5.000 milions d'euros.

O2 aportarà uns ingressos anuals que, durant l'últim any, van ser de 5.962 milions de lliures (6.900 milions d'euros) i una base de clients que va superar els 27 milions d'accessos mòbils al tancament de l'últim trimestre.

Per la seva banda, Virgin Media va afegir més de 30.000 nous clients i suma sis milions de clients de serveis fixos i més de 3,5 milions de clients mòbils i va tancar 2020 amb 5.129 milions de lliures d'ingressos (5.965 milions d'euros).

L'empresa conjunta té previst invertir 10.000 milions de lliures durant els pròxims cinc anys en infraestructura (11.628 milions d'euros).

Telefónica aportarà O2 lliure de deute mentre que Virgin Media injectarà 11.300 milions de lliures (13.142 milions d'euros) al grup de passiu. La nova entitat estarà dirigida per una junta formada a parts iguals per directius de Telefónica i Virgin Media amb el directiu de Virgin Lutz Schüler, al capdavant, com a conseller delegat.

Per part de l'empresa espanyola s'asseuran a aquest òrgan Patricia Cobián, com a directora financera; Adrián Di Meo, com a director d'Informació; Enrique Medina, a càrrec del departament jurídic; Gareth Turpin, com a director comercial de Mòbils i Serveis; Jo Bertram, com a directora comercial per a Empreses i Negocis, i Nicola Green, que estarà al front de Comunicació i Assumptes Corporatius.

ELS ÚLTIMS ANYS D'O2

Durant els últims cinc anys, la filial britànica de Telefónica ha anat creixent fins a situar-se amb la xarxa mòbil amb més accessos el 2017, un lloc que no ha abandonat des de llavors.

Telefónica compta amb una xarxa 5G que cobreix més de 180 pobles i ciutats i una xarxa 4G present en 19.230 localitats i en plena expansió gràcies a un acord amb Three i Vodafone per millorar la cobertura mòbil a tot el país, especialment a zones rurals, amb l'objectiu d'arribar al 95% dels britànics el 2026.

A l'horitzó, l'empresa també té previst ser la primera companyia de telecomunicacions del Regne Unit en aconseguir una xarxa mòbil amb zero emissions aquest mateix any.

Noticias relacionadas

contador