ep archivo   senal en el suelo en las inmediaciones de la sede de telefonica
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Telefónica rebrà més de 9,7 milions d'euros com a compensació per la prestació del servei universal l'exercici 2017, tal com es recull en una resolució de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dimecres.

  • 4,41€
  • -0,56%

Aquests fons els rep Telefónica per mantenir una oferta de serveis de telecomunicacions mínima a zones que no són rendibles. La quantitat de diners finals la calcula la mateixa CNMC restant també els beneficis que reporta la companyia pel fet d'estar present a tot Espanya.

El Fons Nacional de Servei Universal, del qual s'extreuen els diners que van finalment a Telefónica, els integren els operadors més grans del país. De fet, entre els que més hi han de contribuir hi ha Orange, amb 2,7 milions d'euros en tenir una quota de mercat el 2017 del 19,74%, i Vodafone, amb 2,3 milions d'euros i un 16,85% de quota de mercat.

En aquest fons també s'hi inclou Telefónica i Telefónica Móviles, que queden exemptes en rebre la compensació pel servei universal.

Noticias relacionadas

contador