ep jose maria alvarez pallete presidente de telefonica en la junta de accionistas celebrada el
TELEFÓNICA

Telefónica escala posicions a borsa aquest dijous (+3,9%), a contracorrent de la resta de valors i enmig de caigudes importants a l'IBEX, gràcies a uns resultats que han superat les expectatives del consens. Encara que la companyia ha guanyat un 20% menys al primer trimestre i els ingressos han caigut un 9% per la desconsolidació del Regne Unit, els comptes han batut àmpliament el que s'esperava i això s'està premiant a la borsa.

  • 4,40€
  • -0,20%

1. En termes orgànics (incloent-hi el 50% dels resultats de l'aliança d'empreses VMO2 al Regne Unit), els ingressos creixen un 3,2% i l'OIBDA augmenta un 2,1%, i mantenen creixement positiu per quart trimestre consecutiu, destaquen els analistes de Bankinter. Els ingressos s'han situat en 9.410 milions quan el consens estimava una xifra de 9.067 milions, i l'OIBDA, en 3.199 milions, enfront dels 2.956 milions previstos. El benefici net ha estat de 706 milions davant de l'estimació de 375 milions.

2. Per països, els ingressos pugen un 0,9% a Espanya en termes orgànics, mentre que l'OIBDA cau un 4,9%. A Alemanya, registra increments del 5,2% i del 7,0%, respectivament; al Brasil, la millora és del 4,6% i de l'1,6%; i a VMO2 mostra caigudes del 0,1% en ingressos i pujades del 2,6% a OIBDA. "Espanya segueix sent el mercat amb més pressió competitiva del grup, cosa que resulta en una caiguda de l'OIBDA, però es compensa amb més fortalesa a la resta de mercats claus del grup", comenten els experts de Bankinter.

3. El marge OIBDA millora fins al 34,0% des del 33,0% el primer trimestre. Les eficiències operatives més grans compensen la pressió inflacionista de costos.

4. A nivell reportat, Bankinter destaca que l'apreciació del real brasiler (+17,2% durant el trimestre) contribueix a un creixement reportat d'ingressos del 18,1% al Brasil.

5. Els resultats situen el grup en posició per complir, i fins i tot superar lleugerament, els objectius de l'any, indiquen des de Bankinter. José María Álvarez-Pallete, president executiu de l'operadora, ha assenyalat que estan al camí per complir el que estava previst i ha reafirmat el dividend del 2022.

"Després d'una pujada del 20,9% a la borsa a l'any reflectint la finalització de les compres d'espectre i els drets de futbol a Espanya a preus raonables, així com un entorn competitiu més pacificat, creiem que els catalitzadors disminueixen, però una rendibilitat per dividend del 6,4%, continua mantenint l'atractiu del valor en el context actual de mercat”, afirmen des de Bankinter. És per això que milloren el consell fins a comprar des de neutral.

"Valorem positivament el retorn a creixement positiu d'ingressos i OIBDA, la reducció significativa del deute que allunya el risc a una rebaixa del rating del grup i dona sostenibilitat al dividend. La compra d'espectre per a 5G es desenvolupa sense primes excessives i enforteix el posicionament del grup als mercats clau”, afegeixen aquests experts. Així mateix, necessiten que, des del punt de vista de mercat, l'entorn actual és una mica més favorable per al sector. "Sembla que augmenta la possibilitat de consolidació i moderació de la competència", comenten.

Noticias relacionadas

contador