ep archivo   el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez pallete
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Telefónica ha estat l'empresa designada de manera directa per a la prestació dels elements del servei universal de telecomunicacions, en quedar deserta la licitació pública convocada el desembre del 2022. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ja va emetre un informe previ el 29 de novembre del 2022.

  • 3,97€
  • -0,15%

Ara la CNMC acaba de publicar un nou informe emès a petició de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals (SETID), que analitza aquesta designació de Telefónica com a operador encarregat del servei universal de telecomunicacions.

El servei universal garanteix que tots els ciutadans tinguin accés a una sèrie de serveis “amb independència de la seva localització geogràfica, amb una qualitat determinada i amb un preu assequible”. Això inclou portar la xarxa de telecomunicacions a qualsevol punt del país, incloent-hi les zones no rendibles.

La licitació realitzada al desembre ja incorporava les innovacions i noves característiques del servei universal de telecomunicacions regulat per la Llei General de Telecomunicacions (aprovada el 2022).

Així, només formaran part del servei universal el servei d'accés adequat i disponible a internet de banda ampla mitjançant una connexió fixa, així com els serveis de veu que es proveeixen mitjançant aquesta connexió subjacent fixa. Per primera vegada, s'estableix que el servei d'accés a internet haurà de suportar un conjunt mínim de serveis i que la velocitat mínima d'accés a internet haurà de ser de 10 Mbit per segon en sentit descendent.

S'eliminen de l'àmbit del servei universal altres conceptes com ara la provisió del servei de telefonia a partir de cabines telefòniques o els serveis de consulta telefònica sobre números d'abonat i guies telefòniques.

Noticias relacionadas

contador