Els títols de Telefónica han moderat la pujada aquest dimecres en borsa i han tancat amb uns guanys del 0,27% (han arribat a superar el 3%),, com a reacció a l'entrada de Saudi Telecom Company (STC), el principal operador saudita, al seu accionariat. En concret, n'ha adquirit una participació del 9,9% per 2.100 milions d'euros, fet que l'ha convertit en el accionista més gran de la companyia espanyola. Els experts no han trigat a valorar la notícia. Això és el que en pensen.
- 3,92€
- -0,10%
Tots els analistes coincideixen a assenyalar que es tracta d'una cosa "positiva" per a la 'teleco' que dirigeix José María Álvarez-Pallete. Per exemple, els estrategs de Bankinter consideren que és positiu per tres raons: primer, perquè "reforça l'objectiu de Telefónica de comptar amb una base d'accionistes estables de llarg termini".
Segon, comenten, perquè "STC confirma l'actual equip gestor i particularment el conseller delegat (J.M. Álvarez-Pallete), per la qual cosa no hauria de canviar la línia de gestió". Finalment, esmenten que segons els seus càlculs i sobre la base de la limitada amb la informació disponible, "el cost d'adquisició ha estat 3,6887 euros per acció", el qual, segons la seva opinió, "representarà un 'sòl informal' per a la cotització a partir d'ara”.
En conseqüència, destaquen, han decidit elevar la seva recomanació sobre els títols de Telefónica des de neutral fins a 'comprar', i han confirmat provisionalment el preu objectiu de 4,20 euros.
Cal destacar que la inversió de STC Group s'ha realitzat mitjançant la compra directa d'un 4,9% en accions i un altre 5% mitjançant derivats, que executarà per convertir en accions una vegada obtinguda autorització del govern espanyol, ja que Telefónica és considerada estratègica per ser proveïdora de defensa. STC se n'ha convertit en el primer accionista, i els tres següents són BBVA (4,87%), BlackRock (4,48%) i CaixaBank (3,5%).
Els estrategs de Sabadell també valoren positivament aquesta inversió, “ja que posa de manifest la valoració atractiva de Telefónica (>+30% potencial estimat per Sabadell) i esperem una acollida positiva per al valor, que el 2023 perd un -2% enfront de l'IBEX 35 (+10% enfront del sector)”, comenten.
Per part seva, els experts de Renta 4 destaquen que és una "notícia positiva que mostra la confiança de Saudi Telecom en el model de negoci i exposició geogràfica de Telefónica". "Considerem que aquesta entrada podria marcar un sòl a la cotització de Telefónica a curt termini, tot i que Saudi Telecom ha confirmat que no té intenció d'adquirir-ne el control ni podria mentre segueixi existint l'escut antiopes a Espanya", assenyalen.
Des de Renta 4 reiteren el consell de sobreponderar l'acció amb un preu objectiu de 4,6 euros. JP Morgan, per part seva, manté el seu consell d'infraponderar Telefónica davant les "implicacions borsàries i sectorials" de l'operació.
A Admirals creuen que la notícia de l'entrada de Saudi Telecom podria ser positiva per al valor. "Podria beneficiar el preu de les accions de Telefónica a mitjà i llarg termini", comenten els experts de la companyia, mentre que des d'eToro es pregunten si l'operació serà el "primer indici que les grans empreses espanyoles estan a la venda".
La "baixa capitalització" de la companyia espanyola, "símptoma comuna observada al sector europeu, implica una infravaloració que la fa susceptible d'adquisicions en un moment complex per a aquest sector de telecomunicacions". "En espera de la resolució de les conseqüències d'una possible activació de l'escut antiopes, s'obre el dubte sobre si les empreses principals espanyoles, a aquests nivells de capitalització, poden estar a la venda", diuen.