ep archivo   fachada de la sede de telefonica en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Telefónica i Ericsson han signat un Memboràndum d'Enteniment (MoU) per accelerar l'adopció de xarxes obertes construïdes sobre l'arquitectura Cloud RAN d'Ericsson.

  • 4,34€
  • -1,32%

Les dues companyies també exploraran com desplegar emplaçaments Cloud RAN amb un alt grau d'automatització, adoptant els principis de la computació al núvol i fent ús de les millors pràctiques de l'ecosistema.

"Això inclou l'ús de rApps sobre el RAN Intelligent Controller (RIC) i de l'arquitectura de gestió i orquestració de serveis (SMO) per millorar l'automatització de la xarxa d'accés de ràdio (RAN)", ha explicat l'operadora espanyola.

Enrique Blanco, CTIO Global de Telefónica, ha afirmat que "estem encantats d'unir forces amb Ericsson. Aquesta col·laboració uneix el millor de les dues organitzacions, permetent-nos aprofitar els últims avenços en tecnologies de virtualització i núvol. La transició de la xarxa cap a operacions basades en programari i l'evolució cap a arquitectures de xarxa obertes i desagregades augmentaran la flexibilitat, permetran noves arquitectures i models de xarxa i impulsaran la innovació”.

Ericsson Cloud RAN ofereix grans oportunitats perquè els proveïdors de serveis de comunicacions construeixin tant les xarxes públiques com les noves xarxes orientades a aplicacions empresarials.

Fredrik Jejdling, vicepresident executiu i director de Xarxes d'Ericsson, ha assenyalat que "aquesta col·laboració amb Telefónica té com a objectiu accelerar el desenvolupament i desplegament de xarxes obertes al núvol. Això habilitarà un ecosistema obert d'innovació i la manera com pensem sobre el valor de les xarxes, mitjançant l'exposició de noves capacitats a través d'API estandarditzades. L'última evolució a l'O-RAN Alliance ens permet construir xarxes d'alt rendiment sobre estàndards Open RAN a escala”.

Ericsson Cloud RAN es basa en una arquitectura oberta i estandarditzada capaç de proveir connectivitat a escala global alhora que és totalment compatible amb la base instal·lada d'Ericsson Radio System, cosa que ajudarà els proveïdors de serveis a evolucionar les seves xarxes cap a l'arquitectura que escullin.

contador