nueva pallete telefonica
Telefónica

Telefónica ha presentat aquest dimarts el seu Pla d'Economia Circular amb l'objectiu de ser una companyia zero residus el 2030. Aquesta nova estratègia està alineada amb GSMA, que ha plasmat al Strategy Paper for Circular Economy Network Equipment els reptes del sector per potenciar la circularitat.

  • 4,41€
  • -0,56%

En aquest aspecte, Telefónica es compromet a reutilitzar, revendre o reciclar el 100% dels seus equips de xarxa el 2025 per complir la meta que s'ha posat i garantint que els residus no s'incineren o acaben en un abocador, sinó que es transformen en matèries primeres que són reintroduïdes a la cadena de valor.

Per això, es pretén recondicionar i reutilitzar el 90% dels equips fixos (routers i descodificadors) recollits de clients el 2024, a més d'implantar criteris de circularitat a totes les compres d'equips electrònics de client el 2025. D'altra banda, es pretén recondicionar 500.000 mòbils a l'any el 2030 gràcies a diferents programes.

“L'economia circular permet que les nostres xarxes funcionin de manera més eficient. Des del disseny a la recuperació i la reutilització dels equips proporcionen beneficis tant econòmics com mediambientals, com l'estalvi d'emissions de CO2, que ens ajuda a assolir el nostre objectiu d'emissions netes zero per al 2040, incloent-hi la nostra cadena de valor”, afirma Enrique Blanco, CTIO de Telefónica.

"L'economia circular permet a Telefónica continuar creixent de forma sostenible, fer més, però utilitzant menys recursos, alhora que evita o redueix les seves emissions indirectes de carboni, associades a la fabricació de nou equipament", indica la companyia en un escrit, afegint que gràcies a aquestes mesures, el 2021 s'han reutilitzat gairebé 5 milions d'equips electrònics (entre ells més de 300.000 mòbils) i reciclat el 98% dels residus.

Noticias relacionadas

contador