ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivo de telefonica 20200417170804
TELEFÓNICA - Archivo

Els operadors de telecomunicacions assumeixen que ens dirigim cap a una altra guerra de preus. Una pugna per captar clients que, en plena contracció de l'economia conseqüència de la crisi provocada pel coronavirus, se centrarà en el segment de preus més baix. I aquí Telefónica no vol perdre terreny. Per això, acaba de reforçar el seu posicionament amb tarifes centrades en el mòbil i que no tenen en el focus les ofertes convergents, les que inclouen tant la fibra com la televisió, que són significativament més altes.

  • 4,15€
  • 1,69%

Quant a les tarifes en qüestió, d'una banda, Movistar aposta pel 'Contrato XL', que inclou trucades il·limitades i dades fins a 15 GB a màxima velocitat i, quant al preu, trepitja l'accelerador per competir via descomptes: 24,95 euros al mes, però que rebaixa un 25%, fins a 19,95 euros, durant els sis primers mesos.

DADES INFINITES

Respecte a les dades il·limitades, Telefónica ha estat una de les últimes operadores a sumar-se a aquesta estratègia. I com l'enfoca? A través de la tarifa 'Contrato Infinito', que sí que inclou trucades i dades il·limitades i on, de nou, aposta per ‘rebaixes’. El seu cost és de 39,95 euros, però durant sis mesos el deixa en 24,95 per a les noves altes, és a dir, per captar nous clients.

La realitat de les 'telecos' és que totes aspiren a posicionar-se per evitar la fugida de clients, les baixes, denominades ‘churn’. Per exemple, el conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenger, va assegurar a l'última presentació de resultats, la del primer trimestre, que el sector camina en aquesta direcció: una nova guerra de preus quan s'aixequi la quarantena.

I ja ens trobem en aquest escenari, donada la desescalada de fases. A més, les companyies ja perceben com a imminent la recuperació de les portabilitats domèstiques, les de contractacions de fibra i televisió. En aquesta última, a més, davant el retorn del futbol i La Lliga a partir del 8 de juny.

Telefónica no ha revelat encara quin és l'impacte de la crisi de la Covid-19 sobre els seus resultats a Espanya. Donarà més pistes el 12 de juny, quan celebri la seva junta anual d'accionistes; i el 30 de juliol, quan revelarà el seu resultats del primer semestre de l'any, ja amb una fotografia completa de l'evolució del seu negoci durant la pandèmia.

De moment, només ha publicat les dades entre gener i març, inclosos 15 dies d'estat d'alarma. Un trimestre en el qual els seus ingressos locals es van retallar un 1,6%, fins a 3.078 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador