ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez pallete interviene en una nueva edicion
Eduardo Parra - Europa Press

Telefónica ha publicat la primera anàlisi sobre l'impacte i el benefici mediambiental del cicle de vida de les seves solucions de connectivitat, basat en l'aplicació de la Taxonomia Europea d'Activitats Sostenibles, amb l'objectiu de reforçar els compromisos de descarbonització per al 2040 i donar suport a futurs processos de presa de decisions que permetin continuar reduint les emissions de GEH (gasos d'efecte hivernacle).

  • 4,43€
  • 0,43%

Entre les conclusions de l'Anàlisi de Cicle de Vida de les Solucions de Connectivitat de Telefónica Espanya –elaborat en el marc del compliment dels criteris tècnics de la taxonomia esmentada i validat per AENOR–, l'operadora assenyala que l'impacte ambiental per PB (petabyte) de la fibra fins a la llar (FTTH) és 18 vegades menor que la del coure, és a dir un 94%, gràcies, entre d'altres, "als esforços previs de la companyia en termes d'eficiència energètica, disseny i implantació de noves tecnologies i inversions en energies renovables", subratlla.

Telefónica ha dit que aquests resultats avalen els seus plans per accelerar el desplegament de les connexions FTTH i continuar amb el tancament i el desmantellament de totes les instal·lacions amb coure per al 2025.

Pel que fa a les xarxes mòbils, l'impacte ambiental per PB de la xarxa 4G/5G ha mostrat ser 7 vegades menor que el 2G/3G associat a un consum d'energia menor i més eficient durant el transport i el processament de dades al sistema de xarxa.

"Som conscients de la urgència de reduir les emissions de CO₂ i per això, hem reforçat els nostres objectius per ajudar a limitar l'augment de la temperatura global a 1,5 ºC", assenyala Maya Ormazabal, directora de Medi Ambient i Drets Humans de Telefónica. Els nostres objectius van més enllà de l'Acord de París i ens comprometem a arribar a zero emissions netes el 2040 a tota la cadena de valor així com a neutralitzar les emissions de les nostres principals operacions el 2025”, afegeix.

XILE SE SUMA AL 100% D'ENERGIA RENOVABLE

El 100% de l'electricitat utilitzada per Telefónica prové de fonts renovables als principals mercats del grup (Europa i Brasil), així com al Perú i ara s'hi afegeix Xile. De la mateixa manera, s'ha avançat en compres parcials de certificats per a les operacions de l'Argentina i l'Equador.

Amb aquestes fites, Telefónica aconsegueix assolir per a Hispanoamèrica el 50% i per al grup el 84% de l'energia provinent de fonts renovables el 2022.

Noticias relacionadas

contador