ep el ceo de telefonica jose maria alvarez pallete durante la presentacion de resultados de
Mateo Lanzuela - Europa Press

Telefónica, a través de la seva filial Telefónica Local Services, ha acordat presentar una oferta pública d'exclusió (OPA d'exclusió) amb l'objectiu d'adquirir les accions de Telefónica Deutschland que actualment no controla. Per tant, l'OPA d'exclusió podrà ser acceptada per un màxim de 168.076.494 accions de Telefónica Deutschland (que representen aproximadament el 5,65% del capital social i els drets de vot), és a dir, el nombre d'accions de Telefónica Deutschland del qual Telefónica no és titular actualment.

  • 4,43€
  • 0,43%

L'oferta d'exclusió es formularà com a oferta pública d'adquisició i no estarà subjecta a condicions. La contraprestació oferta als accionistes de Telefónica Deutschland és de 2,35 euros en efectiu per cada acció. Telefónica ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que té a la seva disposició els fons necessaris per pagar la contraprestació total màxima (394,9 milions). Telefónica considera que l'OPA d'exclusió ofereix als accionistes restants de Telefónica Deutschland "una nova finestra de liquiditat a un preu atractiu".

Així mateix, aquest dijous, Telefónica ha subscrit un acord amb Telefónica Deutschland en virtut del qual Telefónica Deutschland s'ha compromès a donar suport a la seva exclusió de negociació. La negociació de les accions de Telefónica Deutschland al mercat regulat de la Borsa de Frankfurt finalitzarà una vegada es produeixi l'efectiva exclusió de negociació, cosa que podrà donar lloc a una reducció addicional de la liquiditat i de la disponibilitat de preus de les accions de Telefónica Deutschland a partir d'aquell moment, cosa que pot causar una caiguda en el preu de les accions, ha advertit l'operadora.

L'exclusió de negociació també reduirà les obligacions de publicació d'informació financera de Telefónica Deutschland, ja que deixarà d'estar obligada a complir les obligacions d'informació financera aplicables a una societat cotitzada, ha recordat Telefónica.

MÉS DETALLS DE L'OFERTA

El període d'acceptació de l'oferta d'exclusió començarà en el moment de la publicació del document d'oferta, previst per a finals de març, principis d'abril d'aquest any. La liquidació de l'oferta (prevista per a finals d'abril, principis de maig de 2024) tindrà lloc "com més aviat millor" després de la finalització del període d'acceptació. La Junta General d'Accionistes de Telefónica Deutschland que hagi de resoldre sobre, entre altres assumptes, la distribució del dividend corresponent a l'exercici 2023, se celebrarà diverses setmanes després de la liquidació de l'oferta i no abans de mitjans de juny de 2024.

Les característiques i els termes detallats de l'oferta s'inclouran en el document corresponent que es publicarà després de la revisió i l'aprovació per part del supervisor del mercat de valors d'Alemanya.

Igualment, Telefónica ha informat a Telefónica Deutschland que actualment no tenen intenció de donar suport al pagament de dividends més enllà del ja confirmat dividend de 0,18 euros per acció corresponent a l'exercici 2023. L'operadora ha assenyalat que té intenció d'analitzar la política de dividends de la seva filial alemanya al seu moment conjuntament amb l'equip directiu de Telefónica Deutschland, si bé actualment "no veuen necessari abonar dividends en el futur per sobre del mínim exigit per la normativa aplicable".

Finalment, Telefónica no té intenció d'implementar un acord de dominació i/o de transferència de beneficis i pèrdues ('domination agreement and/or profit and transfer transfer agreement') ni d'iniciar un 'squeeze-out'.

Noticias relacionadas

contador