ep jose maria alvarez-pallete presidentetelefonica 20181025170103
CEDE

Telefónica ha llançat aquest dimarts una oferta de recompra de dos bons híbrids en circulació, l'import conjunt de la qual ascendeix a 1.600 milions d'euros, així com el llançament d'una nova emissió de deute amb la finalitat de gestionar "de manera proactiva" la base de capital híbrid que posseeix la companyia.

  • 4,35€
  • 0,86%

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Telefónica informa que aquesta oferta de recompra s'ha llançat tant per a una emissió de bons híbrids per valor de 850 milions d'euros el venciment dels quals està previst per a desembre de 2019, com per a una altra per valor de 750 milions d'euros que venç al març de 2020.

El preu que es pagarà per cada 100.000 euros d'import nominal dels bons serà de 103.038 euros per als quals vencen en 2019 i de 104.923 euros per això de 2020, al que se sumarà un import igual a l'interès reportat i no pagat. Els bons que no hagin estat vàlidament oferts i recomprats romandran en circulació després de la data de liquidació.

L'oferta de recompra ha començat aquest dimarts i està previst que finalitzi el pròxim 12 de març a les 17.00 hores, tret que s'estengui, es rellanci, es retiri o es cancel·li, a la sencera discreció de l'emissor. El dia 13 de març es publicaran els resultats.

Telefónica explica que l'objectiu de les ofertes és, entre altres, "gestionar de forma proactiva la base de capital híbrid de l'emissor" i ofereix l'oportunitat de substituir els bons recomprats per altres nous amb anterioritat a l'arribada de les primeres dates d'amortització.

A aquest efecte, fonts de Telefónica han explicat que la companyia té previst llançar una nova emissió perpètua amortitzable a opció de Telefónica en sis anys, "augmentant la vida mitjana dels híbrids".

Amb aquestes operacions, la intenció de Telefónica és mantenir el nivell actual de capital híbrid, d'aproximadament 7.000 milions d'euros. L'operadora incideix que en cap cas l'import de la recompra serà superior a l'import dels nous híbrids emesos.

Noticias relacionadas

contador