• El Ebitda disminueix un 3,2% i el Ebit un 5,9%
  • Les vendes de la societat s'han incrementat un 14%
Tecnicasreunidasfoto

Tècniques Reunides puja en borsa entorn del 3% després que la societat hagi publicat que ha aconseguit un benefici de 101,3 milions d'euros fins a setembre, la qual cosa suposa una caiguda del 12% en comparació del mateix període de l'any precedent, segons ha informat la companyia aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 11,49€
  • -0,17%

El resultat negatiu de societats participades i un menor resultat financer han provocat aquest descens que ha passat dels 3,3 milions d'euros dels nou primers mesos de 2015 a 1,1 milions d'euros en el mateix període d'aquest any.

El resultat negatiu de societats participades i un menor resultat financer han provocat aquest descens en el benefici

El resultat brut d'explotació (Ebitda) s'ha situat en 154,1 milions entre gener i setembre, la qual cosa suposa un 3,2% menys que en els nou primers mesos del 2015, mentre que el resultat net d'explotació (Ebit) ha disminuït un 5,9%, fins als 138,9 milions d'euros. No obstant això, les vendes van augmentar un 14%, fins als 3.438 milions, gràcies al creixement de la seva cartera que se situava a la fi de setembre en 10.090,2 milions, lleugerament per damunt a la corresponent al mateix període de l'any precedent. Per la seva banda, els projectes de petroli i gas representen el 91% del total de la cartera, mentre que la divisió d'energia suposa el 9% restant.

La xifra d'adjudicacions de la companyia ascendia a 1.531,6 milions fins a setembre. Entre els principals contractes assolits es troba el projecte per a la construcció d'una planta de biomassa a Regne Unit i el projecte de refinament de Minatitlán per Pemex a Mèxic.

EXPECTATIVES PER AL 2016

Tècniques Reunides espera tancar l'any amb un creixement de les vendes fins a un rang d'entre 4.500 i 4.600 milions d'euros. La companyia ha reafirmat el seu compromís de continuar distribuint dividends entre els seus accionistes.

La posició de caixa neta del grup s'ha situat en 488,5 milions d'euros fins a setembre, un 41% superior a la d'un any abans. Els fons propis de la companyia han ascendit a 487,1 milions, per sobre dels registrats a la fi de 2015.

contador