tecnicas reunidas bolsa portada
12,53€
  • -0,07€
  • -0,56%

Técnicas Reunidas ha pujat gairebé un 5% aquest divendres i s'ha situat com el segon millor valor de l'IBEX gràcies a un informe de JP Morgan en el qual el banc nord-americà millora la seva opinió sobre el sector de serveis petroliers a Europa.

"La nostra opinió sobre el teló de fons és més favorable en l'actual conjuntura", indiquen aquests experts, que reconeixen que ara són "més constructius" amb el sector. "Les expectatives de consens són més raonables i les seves valoracions, més atractives", destaca la companyia nord-americana.

Amb tot, JP Morgan assevera que "si bé, som optimistes", la situació més recent suggereix que "els inversors segueixen sent previnguts".

Cal recordar que l’11 de gener passat Técnicas va caure amb força, precisament, després d'una rebaixa de JP Morgan que va retallar el preu objectiu i va mantenir la recomanació d’'infraponderar'.

No obstant això, ja llavors el banc apuntava que la "volatilitat" de les perspectives del petroli per 2019 crea "una oportunitat" per Técnicas. Al cap i a la fi, l'empresa espanyola es dedica a la construcció d'infraestructures per al sector gasístic i petrolífer, per la qual cosa la seva activitat està íntimament lligada a la de l'anomenat or negre.

Precisament, els analistes es van mostrar cauts, però positius durant les primeres setmanes de l'any respecte als preus d'aquesta matèria primera de cara al 2019. Les alces en el cru van tenir lloc en paral·lel amb les pujades a les borses i els analistes consideren que, si el bon to es manté en la renda variable, també ho farà en el petroli.

Noticias relacionadas

contador