tecnicas reunidas bolsa portada

Després d'una jornada negativa arriba una altra positiva. Aquest dimarts Técnicas Reunidas va patir en borsa (al final va tancar amb caigudes d'una mica més del 2%) després d'anunciar uns resultats que incloïen un descens del benefici fins al setembre del 89%. A més, la companyia va dir que finalment els objectius per 2018 se situaran a la part baixa de la banda anunciada prèviament.

  • 11,81€
  • -0,67%

Aquest dimecres, però, Técnicas Reunidas ha estat un dels pocs valors de l'IBEX que han pujat, i ha rebotat un 4% després de les caigudes d'ahir recolzat en una millora de valoració de Kepler. Aquests experts creuen que el pitjor per a Técnicas Reunidas ha quedat enrere i que "és probable que la cartera de comandes es recuperi". Així, actualitzen la seva recomanació de vendre a mantenir i n’eleven el preu objectiu des dels 19,5 euros fins als 23 euros (potencial del 3% des dels preus actuals de cotització). A més, retiren la companyia de la seva llista de valors que calen evitar.

Les vendes dels nou primers mesos de 2018 van ser de 3.256 milions (-16% enfront dels 3.883 milions del 2017). Técnicas Reunidas va explicar ahir que la xifra de vendes reflecteix el fet que els projectes més madurs estan arribant a la fase de terminació mecànica i que el 66% de la cartera està en fase d'enginyeria.

"A causa de la recent caiguda de les accions, pensem que els riscos i la manca de confiança en l'orientació del grup es reflecteixen ara en la cotització. El pitjor és probable que quedi enrere, tot i que la incertesa i les dificultats persisteixin, especialment pel que fa a la recuperació dels marges", assenyalen aquests experts.

El marge EBITDA va baixar fins a l’1,3% el setembre des del 2,7% i el marge EBIT fins a l’1,0% des del 2,3%.

Els experts de Kepler també han fet 'ajustaments menors' en les seves previsions de Técnicas Reunidas, tot i que mantenen el seu pronòstic de marge EBIT sense canvis l’1,5% el 2018, el 2,8% el 2019 i el 4,1% el 2020.

Pel que fa als resultats, aquests analistes reconeixen que han estat més febles del que s'esperava i subratllen el fet que els objectius per 2018 hagin quedat fixats a la part baixa. Kepler necessita que persisteixin els riscos d'execució i també es mantenen els riscos de balanç.

Noticias relacionadas

contador