• El percentatge dels que creuen que és moment de 'comprar' marca màxims des de finals de 2014
  • Técnicas no està vivint un bon any en borsa, amb caigudes acumulades del 22%
cbriesgo2932

Técnicas Reunidas està tenint una bona sessió aquest divendres. És el millor títol de l'IBEX, amb alces properes al 3% (2,8%) que li permeten cotitzar ara en positiu en l'acumulat d'aquestes cinc sessions després d'haver caigut durant les primeres jornades (llevat del dilluns). Els experts de Kepler Cheuvreux han millorat la seva recomanació de mantenir a comprar i, segons el consens que recull FactSet, no són els únics que aposten per la companyia actualment.

  • 11,81€
  • -0,67%

El 61% dels analistes recomana a dia d'avui 'comprar' Técnicas Reunidas. Aquest percentatge marca màxims des de novembre de 2014. El 22% aconsella 'mantenir' i només un 17%, 'vendre'. El fet que Técnicas Reunidas porti un mal any en borsa, amb caigudes acumulades del 22%, li atorga un potencial de revaloració addicional. Pel que fa al preu objectiu, el consens el situa als 37,38 euros, la qual cosa implica un potencial del 28% enfront dels preus actuals de cotització (29,100 euros).

Carax AlphaValue, Ahorro Corporación, Mirabaud i Intermoney són només alguns exemples dels analistes que aconsellen actualment comprar Técnicas Reunidas. Després de publicar els seus últims resultats del primer semestre, els experts d'Ahorro van incloure la companyia de nou en la seva cartera model. L'empresa va obtenir un benefici net de 67 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, en línia amb el que va guanyar durant el mateix període de 2016. Técnicas Reunidas va explicar que les seves xifres es van veure impactades per la depreciació del dòlar davant l'euro.

El petroli és un altre factor que influeix en els resultats de Técnicas Reunidas. Com a empresa centrada en la construcció d'infraestructures petrolieres, el que faci o deixi de fer l’'or negre' l'afecta directament. Aquest divendres el petroli també està donant suport a les pujades en la companyia, amb alces del 0,8% en el Brent i en el West Texas.

A tot això cal sumar-hi que, segons les últimes dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la pressió dels 'curts' sobre la companyia ha descendit. Técnicas Reunidas és una de les dues companyies més pressionades per les posicions baixistes de la borsa espanyola (l'altra n’és DIA). No obstant això, les últimes dades publicades per la CNMV mostren que aquesta pressió es redueix des del 12,92% fins el 12,29%.

Noticias relacionadas

contador