• Els analistes no li donen tant potencial, "només" el 41,7% del consens de Bloomberg recomana comprar
  • El preu objectiu en mitjana és de 31,68 euros, per sota de la seva cotització actual
  • El valor rebota un 33% des del 24 de juny, quan es va conèixer el resultat del referèndum sobre el Brexit
  • Tècnicament és un títol amb clara tendència alcista
Tecnicasreunidasfoto

Técnicas Reunidas, companyia d'enginyeria i construcció d'infraestructures per al sector del gas i el petroli, es va veure durament afectada per la caiguda dels preus del cru l'any passat i a inicis de 2016. Però el rebot del petroli i la seva caiguda en borsa durant la segona meitat de 2015 l'han convertit en una acció molt atractiva per a molts gestors de fons.

  • 11.925,20
  • 0,17%
  • 11,49€
  • -0,17%

En concret, l'empresa presidida per José Llado Fernández-Urrutia es va enfonsar en borsa un 48% entre el 31 de juliol de 2014 i mitjans de febrer d'aquest any, coincidint amb el mínim de 12 anys dels preus del petroli per sota dels 30 dòlars.

A partir de llavors Técnicas Reunidas va iniciar una remuntada en el parquet que ha accelerat des del 24 de juny, després de la caiguda provocada pel referèndum al Regne Unit sobre el Brexit. Des d'aquest moment, es dispara un 33% fins al voltant dels 32,6 euros, lluny encara dels 45 euros que va tocar l'any passat, i que estan a prop dels màxims històrics de 46 euros de 2007.

Precisament això contribueix al seu atractiu, almenys per als fons d'inversió 'value', que en un any de caigudes de l'IBEX-35 superen en general als seus competidors en la categoria de renda variable espanyola. L'estil 'value' o valor es basa en identificar per fonamentals empreses amb capacitat de generar valor a llarg termini. L'objectiu és guanyar el mercat seleccionant les empreses que aquest està infravalorant.

Técnicas Reunidas és l'únic valor que es repeteix en 3 ocasions en les 5 principals posicions dels fons value que superen l'IBEX-35

Un total de sis fons d'inversió que utilitza aquesta tècnica per seleccionar empreses està en positiu en l'acumulat de l'any, davant la caiguda del 9% de l'IBEX-35 el mateix període. Sumant les cinc principals posicions d'aquests sis productes, surten 25 empreses. Només tres es repeteixen, i únicament una d'aquestes accions apareix en tres fons i cotitza a més en el selectiu: Técnicas Reunidas.

De fet, per al millor vehicle de borsa espanyola en l'acumulat de 2016, l'Iberian Vlaue d'Alpha Plus que gestiona Gonzalo Lardiés, és la segona major convicció, segons les dades de Morningstar a 31 de juliol. Técnicas Reunidas compta amb un pes del 8% a la cartera.

El valor també apareix entre les grans apostes d'altres dos fons destacats: amb un 8,4% a l'azValor Iberia, de la gestora a què tothom dóna per fet que s'incorporarà Francisco García Paramés; i amb un 6,1% al Metagestión de Metavalor.

ELS ANALISTES ES DIVIDEIXEN

La predilecció dels gestors 'value' per Técnicas Reunidas entre els valors de l'IBEX-35 no és compartida pels analistes, que mantenen millors recomanacions per a altres títols. En aquest cas, el consens d'experts de Bloomberg està fragmentat, tot i que hi ha major proporció entre els qui recomanen 'compra'. Així, el 41,7% s'inclina a recomanar l'acció, el 29,2% opta per 'mantenir' i el 29,2% restant aconsella 'vendre'.

El preu objectiu de mitjana que atorguen a 12 mesos els analistes és de 31,68 euros, per sota de la cotització actual, encara que algunes de les recomanacions es van publicar al mig del ral·li recent en borsa de Técnicas Reunidas. Entre les tres recents, atorgades aquesta setmana, n'hi ha dues de compra i una de venda. AlphaValue aposta per sobreponderar el títol amb un preu objectiu de 40,8 euros, fet que suposa un potencial del 24%, mentre que Exane BNP Paribas també aconsella comprar encara que amb un preu objectiu menor, en 38 euros, xifra que suposa una possible revalorització del 17%. Per contra, BBVA és de l'opinió d'infraponderar el valor, i dóna un preu objectiu de 27 euros, un 17% menys que el preu en què cotitza aquest divendres.

contador