tecnicas reunidas bolsa portada
22,50€
  • 0,00€
  • 0,00%

Técnicas Reunidas és el pitjor valor de l'IBEX aquest divendres després de confirmar el que ja s'esperava: que abandonarà l'índex per donar cabuda a MásMóvil el proper dilluns 24 de juny. La companyia estava anticipant durant aquesta setmana la decisió amb un comportament volàtil i caigudes acusades. El seu últim dia com cotitzada entre els 35 grans serà el 21 de juny. Aquest any, Técnicas es deixa en borsa al voltant d'un 10%.

  • 11,81€
  • -0,67%

Davant de Técnicas Reunidas hi ha MásMóvil, que ha aconseguit finalment integrar-se al grup dels grans del mercat espanyol i que avui també es decanta per les retallades (-1%). L'operador de telecomunicacions es convertia fa gairebé dos anys en la primera companyia espanyola en fer el salt del Mercat Alternatiu Borsari (MAB) al Mercat Continu. Des que va començar a cotitzar al Continu (14 de juliol 2017) els seus títols han repuntat un 70%. El 2019, el valor s'ha revalorat un 6,67%. D'aquesta manera, la companyia arribarà a l'IBEX per convertir-se en la segona empresa del sector de les telecomunicacions al costat de Telefónica, un dels pesos pesants de la borsa espanyola.

És habitual que les decisions del Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX provoquin moviment en els valors afectats a mesura que els fons es reposicionen. Pel que fa als canvis en si, els experts reconeixen que eren àmpliament esperats i que s'han complert totes les enquestes.

MásMóvil ha estat des del principi l'únic candidat a entrar a l'IBEX en aquesta revisió. No obstant això, a la banda de les possibles sortides, es parlava també d'Ence, Viscofan i Indra, juntament amb Técnicas Reunidas. Finalment, ha estat l'enginyeria especialitzada en infraestructures al sector petrolier la triada.

Noticias relacionadas

contador