tecnicas632x175

Técnicas Reunidas (TR) ha confirmat que el benefici del 2015 va caure un 55%, fins a 60 milions d'euros. L’EBITDA es va reduir gairebé un 38%, fins a 105 milions d'euros.

TR ja va anticipar el dia 15 de febrer uns sobrecostos extraordinaris en un projecte del grup al Canadà, raó que explica la forta caiguda del seu benefici net.

TR va explicar que «el benefici net del 2015 recull l'impacte dels sobrecostos extraordinaris que s'han produït en el projecte de la milloradora d'Alberta al Canadà per a Canadian Natural Resources Limited (CNRL). L'execució d'aquest projecte s'ha vist influïda per factors específics de la regió d'Alberta, relacionats amb la inestabilitat de la indústria del petroli, provocada per la reducció dràstica del preu de la matèria primera».

«Les principals causes són», segons l'empresa, un «retard més important del que s’esperava en el lliurament dels últims mòduls; obres excepcionals en l'emplaçament per completar aquests mòduls abans del muntatge; l'elevat cost dels plans correctius i d'acceleració derivats dels alts preus de la mà d'obra al Canadà, i una productivitat inferior a l'habitual provocada per les circumstàncies actuals de mercat, així com una concentració de feina superior a l'esperada, en les condicions de l'hivern al Canadà, per poder complir el compromís de TR de finalitzar el projecte el juny del 2016».

«La prioritat de Técnicas Reunidas amb els seus clients», afegeix la companyia, «és finalitzar els projectes d'acord amb les condicions compromeses i mantenir la seva reputació com a contractista fiable i de qualitat davant els clients i els principals subcontractistes. Així doncs, TR ha decidit prendre les mesures necessàries per lliurar la planta a CNRL el juny d’aquest 2016 i absorbir els costos associats. El resultat registrat el 31 de desembre del 2015 per aquest projecte reflecteix, d'acord amb la normativa comptable, els costos addicionals esperats per completar la planta».

TÉCNICAS REUNIDAS TAMBÉ AVANÇA ESTIMACIONS PER AL 2016

«Técnicas Reunidas vol reafirmar als seus inversors que la seva cartera actual, que inclou altres projectes al Canadà, s'està executant de manera satisfactòria. L'alt nivell d'adjudicacions recents i el volum continu d'ofertes a les quals es presenta la companyia, juntament amb la seva capacitat d'execució, garanteixen un creixement rendible.»

Així doncs, les estimacions actuals dels principals indicadors financers per al 2016 són les següents:

- Vendes dins d'un interval comprès entre 4.300 i 4.600 milions d'euros, superior a la xifra rècord del 2015.

- Marge EBIT del voltant del 4%.

- Continuïtat en la distribució de dividends.

Amb 55 anys d'experiència en el sector, Técnicas Reunidas té acreditada la seva capacitat d'avaluar els riscos associats als projectes. En les condicions de mercat actuals, TR considera prudent adoptar una política de reconeixement de marges més conservadora i incrementar el nivell de contingències en els projectes.

Aquest nivell de marges amb contingències més elevades ofereix més protecció en cas de desviacions potencials. La inestabilitat global del sector del petroli està generant una forta pressió a tota la cadena de valor, amb un impacte en la inversió mundial fins a uns nivells que no s’havien vist en els últims 30 anys.

contador