tecnicas reunidas bolsa portada
12,25€
  • -0,28€
  • -2,23%

Técnicas Reunidas s'ha adjudicat al final de 2018 diversos contractes en Generació d'Energia i Petroquímica amb un valor afegit proper als 1.000 milions de dòlars (872.400.000 d'euros), segons ha informat aquest dimecres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV). La companyia, que ha rebut la notícia amb alces superiors al 8% i finalment ha tancat la sessió amb pujades del 5,08%.

En concret, Técnicas Reunidas va resultar adjudicatària, en consorci amb General Electric, d'una planta de cicle combinat per Sumitomo & GE EFS a Hamriyah, als Emirats Àrabs Units. El valor de l'abast de la companyia espanyola en aquest projecte puja a més de 350 milions de dòlars (305 milions d'euros).

Aquesta planta de generació d'energia inclourà tres turbines de gas de tipus General Electric 9H.01, amb els seus corresponents turbines de vapor i calderes de recuperació de calor, i tindrà una potència total superior als 1.800 MW. La durada del projecte serà de 53 mesos.

A més, la Divisió d'Energia i Aigua de Técnicas Reunidas va resultar seleccionada el novembre de 2018 per a un altre cicle combinat, el valor del qual ascendeix a més de 550 milions de dòlars (479 milions d'euros). El client és confidencial.

La planta, amb una potència per sobre de 1.000 MW, utilitzarà la tecnologia més avançada en generació amb turbines de gas. El tancament financer s'espera per a mitjans de 2019.

Finalment, a Petroquímica, la Companyia Nacional de Petroli d'Abu Dhabi (ADNOC) i Cepsa, el seu soci del projecte, van adjudicar a Técnicas Reunidas el novembre passat, l'enginyeria bàsica estesa d'una planta a escala mundial de alquilbenzol lineal (LAB, per seves sigles en anglès) al Ruwais Derivatives Park.

Aquest projecte serà la primera de les unitats que es desenvoluparan dins el programa d'inversió 'Downstream' d’ADNOC a Ruwais, amb una inversió total anunciada de 45.000 milions de dòlars (39.242 milions d'euros). La durada del projecte serà de 12 mesos.

Els experts destaquen aquest dimecres el positiu d'aquesta notícia. Des de Sabadell subratllen el bon inici d'any de Técnicas Reunidas i recalquen que amb aquests contractes ja s'hauria adjudicat el 30% de la seva estimació d'adjudicacions per 2019. "La clau, com sempre, serà el marge d'aquests, cosa que trigarà a reflectir-se en resultats", apunten aquests analistes.

Bankinter explica que les noves adjudicacions suposen l'aspecte més positiu relacionat amb la companyia en els últims mesos. A mitjans de novembre, Técnicas Reunidas anunciava un nou contracte de 1.270 milions d'euros al qual s'uneixen les adjudicacions anunciades aquest dimecres. "Una de les principals claus de futur serà la capacitat de l'empresa de recuperar marges de forma sostinguda. De moment, assolir l'objectiu de la part baixa del marge EBIT de l’1,5% per a l'any suposaria registrar un marge proper al 3% durant l'últim trimestre de l'any", apunten aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador