ep archivo - instalaciones de tecnicas reunidas
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

Técnicas Reunidas s'ha adjudicat un projecte a Qatar valorat en 500 milions de dòlars, és a dir uns 425 milions d'euros per ampliar les instal·lacions terrestres associades a la producció de gas natural liquat, que permetrien expandir en més d'un 40% la xarxa d'aquesta font d'energia al país àrab.

  • 12,49€
  • 4,52%

El contracte adjudicat per Qatar Petroleum a la companyia espanyola ha inclòs les tasques d'enginyeria, aprovisionament i construcció d'aquestes instal·lacions, ubicades al camp North Field, a nord-est de la península de Qatar, segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El projecte, que s'executarà al llarg de 41 mesos, integrarà la construcció de línies de descàrrega de productes liquats, el gasoducte de gas per a la connexió amb la xarxa de gas domèstica de Qatar Petroleum i l'ampliació de les instal·lacions d'emmagatzematge i càrrega de productes de la Terminal d'Operacions de Ras Laffan (RLTO).

Així mateix, la cotitzada espanyola també haurà d'executar l'ampliació de les instal·lacions d'emmagatzematge i transport de monoetilenglicol (MEG), el gasoducte de segrest de CO2 i infraestructures d'injecció d'aquest element en boca de pous.

POSSIBLE EXTENSIÓ DEL CONTRACTE

Encara que l'import inicial d'aquesta adjudicació s'ha estimat en més de 500 milions de dòlars, el projecte ha contemplat diverses opcions addicionals que Qatar Petroleum podrà executar dins dels tres mesos següents a la signatura del contracte.

Aquestes opcions s'han referit a una ampliació de l'emmagatzematge i càrrega de productes liquats per a la futura expansió de dos trens de GNL addicionals, la qual cosa incrementaria l'import del projecte adjudicat a Técnicas Reunidas.

L'empresa ha explicat en un comunicat que el gas natural es troba sent considerada com una font d'energia "essencial per fer possible el procés de transició energètica". Els seus subproductes liquats, els quals són propà i butà, es constitueixen com a combustibles nets i, per tant, resulten fonamentals per assolir els objectius d'energia sostenible establerts per Nacions Unides (ODS).

Amb aquest contracte, Técnicas Reunidas ha consolidat així la seva presència en aquest país, on ha anat realitzant activitats des de l'any 2006. En aquest cas, es tracta del major camp de gas natural no associat del món, és a dir, no vinculat a un pou de petroli.

L'objectiu de Qatar Petroleum amb aquest projecte consisteix a augmentar la capacitat de producció de GNL del país de 77 milions a 110 milions de tones l'any, xifra que suposa un increment de més del 40%. S'espera que aquesta producció addicional s'iniciï a finals de 2025.

Noticias relacionadas

contador