ep archivo   planta de tecnicas reunidas 20220729092003
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

El consell d'administració de Técnicas Reunidas ha acordat aquest dilluns dur a terme un augment de capital mitjançant aportacions dineràries i amb reconeixement del dret de subscripció preferent dels accionistes de la societat, per valor de 150 milions d'euros, a un preu de subscripció de 6,15 euros per acció nova, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,53€
  • 0,32%

L'augment de capital es realitzarà mitjançant l'emissió i la posada en circulació de 24.405.265 accions ordinàries de la societat de 0,10 euros de valor nominal cadascuna, equivalents a un 43,7% del capital actual, de la mateixa classe i sèrie que els títols actualment en circulació. Cada acció ja existent atorgarà la possibilitat de rebre un dret de subscripció preferent, i caldrà 11 drets per subscriure 5 accions noves.

Amb aquesta operació, la companyia pretén "enfortir la situació patrimonial del grup per recolzar el futur creixement que s'espera de la nova onada inversora a la indústria energètica en general i a la indústria intensiva en energia".

A prop d'un terç dels ingressos nets de l'augment de capital es destinarà a finançar les despeses operatives que requerirà el segment de Tecnologies Baixes a Carboni en el context de la transició energètica, cobrint les necessitats previstes de caixa anuals d'aquest segment per als anys 2023, 2024 i 2025.

L'empresa estima que les inversions anuals de la indústria energètica ascendiran a 10,7 bilions de dòlars entre el 2023 i el 2030, una mitjana d'1,3 bilions de dòlars anuals. D'aquesta inversió, una mitjana de 181.000 milions de dòlars anuals es dedicarà a la descarbonització del sector.

"La inversió potencial global als mercats coberts per Técnicas Reunidas creixerà un 36% durant aquest període, passant de 700.000 milions de dòlars anuals el 2023, a més de 950.000 milions de dòlars el 2030", assegura.

A més, un altre terç s'utilitzarà per "optimitzar la situació de la caixa neta ajustada del grup, reforçant els nivells de caixa en línia amb la mida del grup i la seva evolució prevista en el futur", mentre que el terç restant es destinarà a "continuar reduint el nivell d'endeutament, en concret, 33,5 milions a amortitzar el préstec sindicat ICO i 14 milions a amortitzar el contracte de finançament sindicat CESCE".

L'ampliació està dirigida als accionistes de la societat que hagin adquirit les seves accions fins al dia de la publicació de l'anunci de l'augment al Butlletí Oficial del Registre Mercantil i que figurin com a accionistes als registres d'Iberclear dos dies després de l'anunci esmentat.

El període de subscripció preferent té una durada de catorze dies naturals, en què els drets de subscripció seran negociables en borsa.

COMPROMÍS DELS ACCIONISTES

Araltec Corporació i Aragoneses Promoció d'Obres i Construccions (totes dues controlades per José Lladó Fernández Urrutia), titulars del 31,99% i del 5,10%, respectivament, del capital social de la societat, s'han compromès a exercitar la totalitat dels seus drets de subscripció preferents i, per tant, a subscriure un total de 8.128.435 i 1.294.715 noves accions, respectivament, que representen aproximadament, de manera agregada, un 37,09% dels nous títols.

Així mateix, Cobas Asset Management, titular, a través dels fons i les entitats que controla, del 5,87% del capital social de la societat, s'ha compromès a subscriure un total de 1.492.315 accions noves.

Per part seva, Azvalor Asset Management ha informat la societat sobre la seva intenció d'evitar que es dilueixi la seva participació agregada total al capital social, sense haver subscrit un compromís irrevocable. Així mateix, determinats consellers i membres de l'alta direcció titulars d'accions han informat de la intenció de subscriure accions noves.

Técnicas Reunidas ha subscrit un contracte d'assegurament amb Barclays Bank Ireland, BBVA, Banc Santander, HSBC Continental Europe i Société Générale, d'acord amb el qual les accions noves, excepte les compromeses, que no se subscriguin durant el període de subscripció preferent, el període de adjudicació addicional i el període d'adjudicació discrecional seran objecte del compromís d'assegurament per les entitats.

Addicionalment, la companyia informa sobre la suspensió, amb efectes des de l'11 d'abril del 2023, del contracte de liquiditat signat amb Banc Santander, als efectes de no alterar l'equació de canvi establerta per a l'augment de capital. Està previst que la represa d'operacions a l'empara del contracte de liquiditat es produeixi el primer dia borsari en què els drets de subscripció preferent comencin a cotitzar.

"Estem a les portes d'un supercicle d'inversió relacionat amb l'energia i la descarbonització. Técnicas Reunidas és un líder mundial en el disseny i l'execució de projectes per a aquesta onada d'inversions; per això, és un tren que no deixarem passar." Ens avala el reconeixement de la qualitat de la nostra enginyeria per part de grans inversors, contrastada en l'execució durant els últims anys d'alguns dels projectes més complexos i més grans del sector energètic”, destaca Eduardo San Miguel, CEO de Técnicas Reunidas.

contador