• El projecte suposa l'ampliació de la capacitat de la refineria de petroli de Sitra de 267.000-360.000 barrils per dia

La companyia d'enginyeria, Técnicas Reunidas, ha aconseguit una adjudicació de 4.200 milions de dòlars de Bahrain Petroleum Company (BAPCo) per al Programa de Modernització de BAPCo (BMP). Segons informa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquest contracte es realitzarà junts amb els seus socis Technip i Samsung en una aliança d'empreses (aliança estratègica) creada per a aquest projecte.

  • 11,93€
  • 4,28%

El projecte està ubicat a la costa est de Bahrain i suposa l'ampliació de la capacitat de la refineria de petroli de Sitra de 267.000-360.000 barrils per dia, la millora de l'eficiència energètica, la monetització del fons de barril i la millora dels productes per al compliment de la normativa ambiental. Aquesta adjudicació s'executarà mitjançant un contracte d'enginyeria, aprovisionament, construcció i posada en marxa (EPCC), sota la modalitat clau en mà, i està programat per completar-se el 2022.

"L'abast del projecte per a Técnicas Reunidas, la participació en el valor total del contracte és d’1,35 bilions de dòlars, serà l'enginyeria de detall d'algunes de les unitats més complexes, com la unitat de cru, la unitat de buit, l'hydrocracker, les plantes de gas saturat 1 i 2, i d'altres instal·lacions auxiliars", indica la companyia al seu comunicat. Técnicas Reunidas també participarà directament en la gestió conjunta de les activitats de proveïment d'equips i materials i la construcció de tot el projecte.

En aquest fet rellevant, la companyia d'enginyeria destaca que la inversió en la modernització de refineries és una tendència constant a la indústria de refinació, ja que millorar la rendibilitat és un objectiu clau per mantenir la competitivitat de les instal·lacions existents. "La capacitat d'execució de Técnicas Reunidas en aquest tipus d'inversions estratègiques, com aquesta de BMP, són crucials per al desenvolupament de la indústria del petroli i el gas i Técnicas Reunidas afegeix aquest projecte a la seva llarga trajectòria de disseny i construcció d'unitats de refinació", destaquen.

Noticias relacionadas

contador