ep archivo   un trabajador en la factoria de talgo en las rozas madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Talgo ha aconseguit aprovar el comitè financer del Parlament danès per estendre un contracte amb la companyia ferroviària estatal danesa, DSB. Aquest contracte permetrà la fabricació de vuit trens Intercity 230 i les peces de parc per un import d'uns 184 milions d'euros.

  • 3,53€
  • 1,88%

Per tant, Talgo ha informat en una nota remesa a la CNMV que aquesta aprovació dona compliment a la condició precedent existent per a l'entrada en vigor del contracte.

A més, amb aquesta ampliació DSB duplicarà la flota inicial i disposarà de més capacitat que la inicialment prevista, encara que l'entrada en vigor de la comanda continua a l'espera d'aprovació per part del Parlament danès.

L'operadora ferrovial estatal danesa va realitzar aquesta comanda extra a l'abril d'aquest any, cosa que per a Talgo reafirmava "la confiança de DSB en la tecnologia i fiabilitat dels trens Talgo per dur a terme la descarbonització del sistema de transport de Dinamarca".

En aquest sentit, DSB va fer la comanda basant-se en l'acord inicial amb l'empresa, que va començar a principis del 2020, el valor màxim del qual puja fins als 500 milions d'euros.

Amb els vuit nous trens addicionals de Talgo, el transport ferroviari reforçarà el seu perfil de sostenibilitat a Dinamarca, un país que s'ha compromès a reduir per al 2030 les seves emissions de carboni un 70%, per sota dels nivells del 1990, i a ser neutre a carboni per a 2050.

Noticias relacionadas

contador