ep fachada de la planta de talgo a 29 de agosto de 2024 en rivabellosa alava
Iñaki Berasaluce - Europa Press

El fons britànic Trilantic estudia vendre per separat la seva participació inferior al 30% en Talgo. Seria una solució per permetre la seva sortida del fabricant de trens, ja que el comprador no estaria obligat a llançar una OPA sobre el 100% del capital.

  • 3,52€
  • 1,59%

Segons informa El Economista, Trilantic ha plantejat als seus socis (la família Oriol, que en controla el 7%, i Torreal, la societat de Juan Abelló, que en controla un 3%) dissoldre el pacte parasocial mitjançant el qual controlen el 40% del capital a través de la societat Pegaso.

L'objectiu seria desbloquejar la situació actual, després del veto imposat pel govern espanyol a l'OPA de Magyar Vagon per raons de seguretat nacional.

Un dels possibles compradors de la participació de Trilantic seria CriteriaCaixa, el braç inversor de La Caixa, que podria entrar a l'operació amb el grup txec Skoda, que ja ha mostrat la seva disposició a invertir en Talgo.

VALORACIÓ

"Notícia de biaix positiu que podria donar estabilitat a l'accionariat a curt termini si Criteria aconsegueix la participació de Trilantic sense necessitat de llançar OPA", expliquen els analistes de Banc Sabadell.

"El risc seria que la resta d'accionistes significatius i històrics (Oriol i Torreal) també vulguin rebaixar-ne posicions després d'aquesta dissolució del pacte parasocial, cosa que avui sembla poc probable", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador