ep archivo   factoria de talgo
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

El Consell d'Administració de Talgo, a la sessió celebrada el 18 d'octubre, va decidir, després d'avaluar la proposta presentada pel grup industrial Sidenor, "iniciar negociacions dirigides a analitzar una possible transacció que podria implicar l'adquisició d'un percentatge significatiu del capital social de Talgo o de la seva totalitat", segons ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 3,36€
  • 0,30%

Talgo ha afegit que el Consell d'Administració, en tot moment, "vetllarà pels interessos de la societat i dels seus accionistes. Conforme avanci el procés de negociació, s'informarà puntualment al mercat de qualsevol fet rellevant que hagi de ser comunicat, d'acord amb la normativa vigent".

Sidenor va confirmar la setmana passada el seu interès per Talgo mitjançant una carta de "manifestació d'interès", en què deia "considerar l'adquisició total o parcial del capital social" del fabricant de trens.

El conseller d'Indústria del País Basc, Mikel Jauregi, considerava la setmana passada "positiu" que Sidenor hagi mostrat el seu interès a l'empresa i recalcava que el govern basc estaria "disposat a ajudar" a l'operació si s'ofereixen una sèrie de garanties en matèria d'ocupació, de futur i d'arrelament de Talgo a Euskadi.

En aquest sentit, la portaveu del govern basc, María Ubarretxena, reconeixia que estaven mantenint "converses discretes" per recolzar l'empresa. Una "discreció" que també havia demanat el diputat general d'Àlaba, Ramiro González, que subratllava "la importància que s'aconsegueixi tancar una operació, per enfortir la capacitat inversora i productiva de Talgo".

L'interès de Sidenor per Talgo arriba després que el Govern denegués l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) de Magyar Vagon (Ganz Mavag) per aconseguir el 100% del capital de la companyia espanyola.

"Pel Govern, Talgo és una empresa estratègica dins d'un sector clau per a la seguretat econòmica, la cohesió territorial i el desenvolupament industrial d'Espanya", assegurava el Ministeri d'Economia, al·ludint a motius relacionats amb la seguretat nacional i l'ordre públic per a desaconsellar l'aprovació de l'oferta del grup hongarès.

I és que el 45% del capital de Magyar Vagon està controlat per Corvinus, un fons estatal hongarès. Així mateix, András Tombor, directiu de la companyia, va ser assessor del govern hongarès entre el 1998 i el 2002, també liderat llavors per Viktor Orbán.

Noticias relacionadas

contador