ep archivo   el tren avril de talgo
TALGO - Archivo

Talgo ha confirmat aquest dimarts, mitjançant un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha rebut de Skoda Transportation una proposta de "combinació de negocis i d'integració industrial".

  • 3,48€
  • -0,14%

"En no contenir una oferta econòmica, Talgo, per tal de poder valorar passos ulteriors, ha sol·licitat a Skoda informació detallada de la proposta i, en concret, que indiqui si implica l'oferiment als accionistes de Talgo d'una contraprestació superior a la oferta per GanzMavag Europe Zrt (Magyar Vagon) a l'OPA anunciada el 7 de març passat i si aquesta se satisfaria en efectiu, i que expliqui les seves actuals capacitats industrials i financeres", indica la companyia a l'escarit comunicat remès al regulador.

Talgo surt així al pas de les informacions que publiquen diversos mitjans aquest dimarts en què es parla d'una oferta de Skoda per entrar a l'empresa amb el suport del Govern.

El Consell d'Administració de Talgo s'ha reunit d'urgència aquest dilluns a la tarda per donar a conèixer als seus membres l'arribada d'una "mostra d'interès no vinculant" per part de Skoda Transportation, que aniria acompanyada d'altres actors espanyols, com CriteriaCaixa. Aquesta operació té com a objectiu contrarestar l'OPA del consorci hongarès Magyar Vagon.

Magyar Vagon va llançar una oferta sobre Talgo a principis de març desafiant l'oposició del Govern a un preu de 5 euros per acció, cosa que valora la companyia en 619 milions. L'Executiu espanyol ha mostrat el seu rebuig a l'operació en ocasions reiterades. András Tombor, l'alt executiu darrere de Magyar Vagon, va defensar a principis d'aquest mes l'oferta en una roda de premsa a Madrid, afirmant que la companyia només té inversors hongaresos i descarta influències russes o polítiques. Així, va intentar desarmar els arguments del Govern per vetar l'operació, ja que relaciona l'empresa amb inversors russos, cosa que permetria denegar l'oferta després de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

"POC PROBABLE DE TENIR ÈXIT"

Els analistes de Renta 4 consideren l'operació "poc probable de tenir èxit" tenint en compte el compromís de Trilantic, principal accionista de Talgo, amb l'oferta presentada per Magyar Vagon i en no tenir la proposta de Skoda d'una contraprestació econòmica.

"Des del nostre punt de vista, tenim els nostres dubtes que Skoda tingui prou capacitat financera, per si sola, per poder oferir una contraprestació superior a la de Magyar Vagon", indiquen aquests analistes.

D'altra banda, Renta 4 no descarta que aquesta proposta pugui dilatar més la decisió del Govern sobre si donar el vistiplau o no a l'oferta de Magyar Vagon.

Reiteren el consell de sobreponderar Talgo, amb un preu objectiu de 5,0 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador