train talgo espagne

Les accions de Talgo reboten aquest dimecres amb timidesa després que a la sessió anterior la companyia acabés tancant amb caigudes properes al 9% després de conèixer-se la decisió del Govern de vetar l'OPA de Magyar Vagon, que ha anunciat que prendrà "totes les accions legals" al seu abast.

  • 3,46€
  • -0,43%

Cal recordar que Magyar Vagon va presentar el març passat una oferta de 5 euros per acció per l'únic fabricant de trens d'alta velocitat d'Espanya. Des del primer moment, l'Executiu espanyol es va mostrar frontalment en contra d'aquesta operació.

Però va ser aquest dimarts quan formalment denegava l'oferta de Magyar Vagon per aconseguir el 100% del capital de la companyia espanyola.

Des del Ministeri d'Economia assenyalaven en un comunicat que, "pel Govern, Talgo és una empresa estratègica dins d'un sector clau per a la seguretat econòmica, la cohesió territorial i el desenvolupament industrial d'Espanya".

A més, asseguraven que el Govern manté com a "objectiu prioritari" l'atracció d'inversió estrangera, "sobretot en aquells sectors i projectes clau per a la nostra competitivitat i seguretat econòmica, de manera equilibrada i compatible amb la protecció dels interessos estratègics o la seguretat nacional".

Després d'això, el grup hongarès reaccionava defensant la seva oferta de compra sobre Talgo perquè considera que compleix "amb tots els requisits legals vigents". Iniciarà "totes les accions legals al vostre abast".

Igualment, l'Associació Espanyola d'Accionistes Minoritaris d'Empreses Cotitzades (AEMEC) també donava a conèixer aquest dimarts que anirà als tribunals per defensar els accionistes minoritaris de Talgo de la ingerència del Govern.

"En l'interès social de la companyia, l'única oferta real existent ha de ser valorada pels accionistes de Talgo. D'aquesta manera, una OPA admesa a tràmit per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i que té un aval bancari, havent rebut el suport del consell d'administració i els bancs finançadors de la societat, no ha de ser furtada els més de 8.000 accionistes de Talgo", sentenciava l'associació.

Noticias relacionadas

contador