ep credit suisse
picture alliance / dpa - Archivo

L'organisme de control suís FINMA (Autoritat de Supervisió del Mercat Financer) ha anunciat aquest dimecres que ha iniciat un procediment d'execució contra Credit Suisse per l'assumpte d'espionatge que va sortir a la llum l'any passat.

"FINMA ha obert un procediment d'execució contra el banc, en el qual perseguirà els indicis de violacions de la llei de supervisió en el context de les activitats d'observació i seguretat del banc i, en particular, la qüestió de com es van documentar i van controlar aquestes activitats", ha comunicat el regulador en el comunicat.

"Es pot esperar que aquests procediments triguin uns quants mesos", ha afegit.

El CEO de Credit Suisse, Tidjane Thiam, va renunciar a principis d'enguany per l'escàndol que va començar el 2019. La seva partida es va produir enmig de la recerca inicial de FINMA, que va analitzar dos casos d'antics empleats de Credit Suisse, incloent-hi l'excap de gestió de patrimoni, Iqbal Khan, que van ser posats sota vigilància per l'entitat.

Tidjane Thiam va sostenir que no estava al corrent de l'operació d'espionatge, que també va portar a la dimissió del director general, Pierre-Olivier Bouee, i al suïcidi d'un investigador privat.

El banc s'ha esforçat per mitigar el mal infligit amb els seus moviments per a dur a terme la vigilància encoberta de l'ex alt executiu. A l'octubre, el president de Credit Suisse, Urs Rohner, es va disculpar amb Khan i la seva família per l'operació d'observació "equivocada i desproporcionada" que, segons ell, havia causat "greus danys a la reputació del banc"

.

Noticias relacionadas

contador