dl china evergrande group property developer real estate hong kong logo
Sharecast graphic / Josh White

S&P creu que és "molt probable" que Evergrande incorri en impagament, ja que el seu negoci "està mort" i preveu que "la seva prova més gran" serà entre març i abril del 2022, segons assegura en un informe l'agència de qualificació.

Tot i que ha aconseguit evitar l'incompliment amb pagaments d'últim minut, els analistes veuen que la prova més gran d'Evergrande serà quan vencen els 3.500 milions de dòlars nord-americans de bons offshore, el març i l'abril del proper any.

"L'empresa ha perdut la capacitat de vendre habitatges nous, cosa que significa que el seu principal model de negoci està efectivament extingit. Això fa que el pagament total dels seus deutes sigui poc probable", afirmen des de S&P, els analistes dels quals creuen que "el govern xinès vol corregir la situació d'Evergrande de manera controlada o permetre que es produeixi un procés ordenat de reestructuració de deute”.

A més, asseguren que "en algun moment, l'enorme deute acabarà assolint Evergrande" tot i que la companyia encara compta amb "abundants actius" que pot vendre per fer front als pagaments, ja que és "improbable" que la immobiliària pagui la totalitat dels seus deutes.

Noticias relacionadas

contador