pampilla repsol peru

El vessament de petroli al mar davant de la refineria de la Pampilla (Perú) per part de Repsol el pot perjudicar també a nivell d'avaluació en criteris ESG (mediambientals, socials i de governança). L'agència creditícia S&P Global ha emès un comunicat en què anuncia que està revisant la qualificació de la companyia espanyola per aquest assumpte.

  • 11,60€
  • -0,94%

"Al nostre parer, l'incident podria donar lloc a possibles canvis negatius en els resultats de l'empresa en matèria de residus i contaminació, a partir de la sòlida avaluació actual", cosa que podria tenir repercussions "en altres factors de la nostra avaluació ESG, incloent-hi les comunitats i l'ús de la terra i la biodiversitat, si Repsol no gestiona adequadament els efectes negatius als punts calents de biodiversitat propers i en diversos grups d'interès, incloent-hi pescadors locals, artesans i venedors", comenten des de l'agència.

És per això que estimen que la revisió a la baixa del perfil ESG de la companyia espanyola es podria retallar des dels 61 punts actuals, encara que no serà una baixada superior a 5 punts. Això sí, adverteixen que l'avaluació de preparació, que és forta i dona lloc a un ajustament positiu de 7 punts, es podria revisar a la baixa de manera moderada.

Per acabar d'analitzar l'avaluació sobre Repsol, aquests experts estudiaran com la companyia conté i posa remei a l'impacte negatiu del vessament sobre el medi ambient i les parts interessades, específicament les comunitats, i seguiran les investigacions en curs de les autoritats peruanes.

"Creiem que la reputació de Repsol es podria veure afectada negativament, si els resultats de les investigacions són desfavorables, o si es troben deficiències operatives o de control evidents", indiquen. Això sí, admeten que les grans onades generades per l'erupció volcànica a les illes Tonga han estat excepcionals i esperaran que la investigació sigui llarga.

"Intentarem comprendre els recursos i els processos de Repsol per respondre a les catàstrofes naturals, així com per supervisar, avaluar i gestionar els esdeveniments d'impacte a nivell mundial", afegeixen.

Repsol ha quantificat la mida del vessament de cru a 10.396 barrils i indica que de moment s'ha completat el 50% de les tasques de neteja. Espera completar-les a mitjans de febrer al mar i a la costa a finals del mes.

A més, Repsol ha arribat a acords amb les comunitats locals, els pescadors i altres comerciants per proporcionar un alleugeriment immediat dels ingressos a més de 2.400 persones i està en converses sobre acords a llarg termini.

Noticias relacionadas

contador