ep soltec instalaplanta220 megavatiosmexicocreara 200 puestostrabajo
SOLTEC - Archivo

Soltec ha anunciat aquest dimarts, mitjançant una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha signat un nou contracte de subministrament de seguidors solars de 56MW als Estats Units.

  • 1,98€
  • 1,23%

En concret, la companyia ha explicat que a través de la seva filial Soltec Energías Renovables S.L.U. ha acordat amb la companyia nord-americana AES (Applied Energy Services), que és la propietària i que opera el parc solar, un contracte per garantir el subministrament de seguidors solars SF7 a l'illa Oahu, a Hawaii, amb una potència instal·lada de 56 MW. Està previst que les obres de construcció de la planta comencin a l'abril del 2023 i acabin a finals del mateix any.

Amb aquest projecte, que constarà de 2.068 seguidors i 108.192 mòduls, Soltec suma 210 MW a Hawaii. "Amb el subministrament d'aquest projecte fotovoltaic seguim consolidant, no només la nostra relació amb els actors més grans del mercat a nivell global, sinó la nostra posició als Estats Units. Només a Hawaii ja comptem amb projectes a totes les grans illes: Kauai, Hawaii, Maui i Oahu", ha explicat el vicepresident de Vendes d'Amèrica del Nord de Soltec, Colin Caufield.

Aquesta planta, a més, comptarà amb bateries d'emmagatzematge, cosa que permet una seguretat més gran de la xarxa elèctrica de l'illa.

Recentment la companyia va presentar els seus resultats dels nou primers mesos de l'any, període en què va aconseguir un benefici net de 4,5 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 20 milions del mateix període del 2021. Així mateix, de gener a setembre els ingressos de la companyia es van elevar un 116%, fins als 403,5 milions, mentre que l'Ebitda ajustat va ser positiu, de 8,5 milions.

Si s'atenen l'anàlisi tècnica, Soltec acaba de dibuixar una "bona figura", explica l'expert de Bolsamanía, César Nuez. La companyia "aconsegueix superar la resistència dels 4,98 euros", de manera que "es confirma un retrocés temporal a la mitjana de 200 sessions i sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 5, 88 euros".

Noticias relacionadas

contador