ep soltec instalaplanta220 megavatiosmexicocreara 200 puestostrabajo
SOLTEC - Archivo

Soltec Power Holdings ha anunciat que planeja dur a terme una oferta de noves accions ordinàries a inversors qualificats en les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, Bilbao i València. El seu objectiu és captar uns 150 milions d'euros per finançar el seu pla de negoci, reforçar el seu balanç i posicionar-se davant el creixement esperat de la indústria fotovoltaica, va informar la companyia.

Es tracta de la primera sortida a Borsa al mercat espanyol des de desembre de 2018, quan la també companyia d'energies verdes Solarpack va tocar la campana.

S'espera que l'oferta permeti al grup d'energies renovables murcià recaptar fons bruts d'aproximadament aquests 150 milions d'euros de l'emissió de les accions. Així mateix, es concedirà una opció de sobreassignació d'accions secundàries per part d'un accionista existent.

El conseller delegat de Soltec, Raúl Morales, va destacar que aquesta oferta "serà fonamental per al creixement de la companyia, donant la benvinguda a nous accionistes nacionals i internacionals a través d'un augment de capital en el mercat primari".

L'oferta es farà principalment a inversors institucionals internacionals qualificats. Addicionalment, es farà per a empleats de la companyia i de les seves filials espanyoles, així com a determinats inversors seleccionats (el tram per a inversors no qualificats), que no superarà més del 2% de l'oferta inicial (sense incloure l'opció de sobreassignació) i tres milions d'euros després de l'aplicació d'un descompte del 10% als empleats.

Soltec espera utilitzar els fons nets de l'oferta per a finançar el creixement de la companyia mitjançant l'execució del seu pla de negoci tant per a Soltec Industrial com per a Powertis, les seves línies de negoci industrial i de desenvolupament de projectes, respectivament, i per a captar el creixement esperat de la indústria fotovoltaica.

Banc Santander actuarà com a 'sènior joint global coordinator' i 'joint bookrunner' en l'operació i CaixaBank actuarà com 'joint global coordinator' i 'joint bookrunner', juntament amb JB Capital Markets, Societat de Valors, i Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG, actuant tots dos com a 'joint Bookrunners'. Rothschild & Co. actuarà com a assessor financer de la companyia.

LÍDER EN EQUIPS DE SEGUIMENT SOLAR

Soltec és una companyia líder en la fabricació i subministrament d'equips de seguiment solar per a plantes fotovoltaiques a nivell global. Amb més de 16 anys d'experiència, és present a 16 països i ha subministrat amb èxit seguidors solars per a projectes fotovoltaics amb un total de 7,1 gigavats (GW) de capacitat instal·lada a Amèrica Llatina, Europa, Amèrica del Nord, Orient Mitjà i Àfrica.

El grup, que el 2019 va aconseguir uns ingressos de 359 milions d'euros, ostenta la tercera posició a nivell mundial, la primera a Amèrica Llatina i la segona posició al mercat d'Espanya. Addicionalment, està desenvolupant un portfolio de 5,1 GW de projectes d'energia solar FV al Brasil, Espanya i Itàlia, dels quals un total de 1,3 GW es troben en cartera i 0,5 GW en estat de desenvolupament avançat.

Noticias relacionadas

contador