ep archivo   soltec instala un planta de 220 megavatios en mexico que creara 200 puestos de trabajo
SOLTEC - Archivo

Soltec ha comunicat aquest divendres, en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha signat un acord per a la venda d'energia a llarg termini (PPA) per una potència total contractada de 29,4 MW, a partir de la data de posada en operació comercial.

  • 1,98€
  • 1,23%

La firma s'ha produït amb una empresa amb la qualificació investment grade, a través de les societats vehiculars dels projectes, encara que la companyia no n'ha revelat més detalls.

El que sí que ha remarcat és que aquest acord s'ha subscrit per a projectes d'energia solar situats a Espanya, concretament a la regió de Múrcia. S'estima que les plantes entrin en operació entre els anys 2024 i 2026.

"El tancament d'aquest nou PPA és una notícia positiva per a Soltec, permetent assegurar ingressos estables i previsibles a llarg termini a uns preus competitius", ha comentat la companyia.

La notícia es coneix després que aquesta setmana els analistes de Berenberg publiquessin un informe en què reiteraven el consell de comprar el valor, encara que en van baixar el preu objectiu que atorguen als seus títols als 6,20 euros, des dels 8 euros.

Tot i així, el nou preu objectiu suposa atorgar a la renovable un fort potencial de revaloració de més del 60%. Una visió positiva que Berenberg manté perquè creu que la companyia continua estant "ben situada" per aprofitar la creixent demanda de noves instal·lacions de seguidors solars.

De fet, la companyia alemanya considera que "la demanda de seguidors solars a Espanya i als EUA apuntalarà l'augment dels ingressos i els marges previstos a mesura que surt efecte el palanquejament operatiu".

També creu que la divisió de Gestió d'Actius de Soltec es beneficiarà d'una capacitat operativa més gran, que podria créixer fins als 755-1.020 MW el 2025 (des de 230 MW).

Noticias relacionadas

contador