ep archivo   placas solares de soltec 20230228085303
SOLTEC - Archivo

Soltec ha anunciat aquest dilluns que ha tancat un nou acord de finançament amb Triodos Bank per a la construcció i operació d'una instal·lació fotovoltaica de 5,6 MW ubicada a Totana (Múrcia).

  • 1,98€
  • 1,23%

La companyia afirma en una nota que es tracta d'un acord "únic i pioner" a Espanya, ja que vincula deute sènior articulat a través de la modalitat 'project finance', per un import de 3,6 milions d'euros, amb inversió de comunitats locals a través d'una plataforma de 'crowfunding', amb què s'espera recaptar 550.000 euros i el rang dels quals s'ha establert entre els 500 euros i els 150.000 euros.

La planta solar fotovoltaica generarà una producció anual d'11.358 MW i estarà dissenyada sota el concepte 'ecovoltaica', és a dir, el d'una planta sostenible “amb un fort compromís cap a la preservació del medi ambient i el retorn local”. Això inclou, ha explicat Soltec, l'ús de mòduls bifacials que "maximitzen l'absorció de la llum solar" i, en darrera instància, "milloren el rendiment energètic".

La instal·lació vendrà l'energia generada directament al mercat elèctric, llevat dels 12 anys que estigui sota el règim econòmic de la subhasta on percebrà un preu fix de 54€/MWh que variarà un 5% en funció del preu de mercat, ha detallat la companyia.

En paraules de Miguel Ángel Amores, gerent d'Energies Renovables i Tecnologies Ambientals a Triodos Bank España, "la signatura d'aquesta operació és un pas més en el nostre compromís per oferir solucions financeres innovadores, flexibles i inclusives al conjunt de la ciutadania mitjançant la modalitat de 'crowdfunding'. Apostar per aquest tipus d'operacions reforça la nostra missió de transició cap a un model amb una energia més accessible, participativa i neta per a totes les persones”.

Per la seva banda Raúl Morales, CEO de Soltec, ha indicat que “aquesta col·laboració és una gran oportunitat per seguir treballant i impulsant la força del nostre model de negoci que va néixer amb el propòsit de crear un món net, sostenible i just basat en una producció eficient d'energia fotovoltaica. A més, és primordial per a nosaltres donar l'oportunitat a veïns i ciutadans perquè formin part dels nostres projectes, ja que la plataforma de crowdfunding és una fórmula eficaç i accessible a tots”.

Noticias relacionadas

contador