solaris urbino caf
CAF

Solaris (CAF) ha anunciat tres acords d'autobusos d'hidrogen per a ciutats d'Alemanya, la República Txeca i França, amb un volum global adjudicat que supera els 30 milions d'euros. Així, ha explicat l'empresa, segueix consolidant el seu lideratge al mercat europeu com a fabricant d'autobusos d'hidrogen més gran.

CAF

  • 34,50€
  • 1,17%

A Alemanya, ha estat l'operador REVG Kerpen que ha elegit CAF per al subministrament d'un total de 26 autobusos d'hidrogen Solaris Urbino 12. Seran vehicles equipats amb piles de combustible d'hidrogen de 70 kW, que disposaran a més de bateries Solaris High Power per donar suport al funcionament de les unitats durant els pics de demanda en operació.

"Cal destacar que el mercat alemany està apostant de forma clara per la tecnologia d'hidrogen. Una mostra és que autobusos de Solaris proveïts d'aquesta tecnologia ja operen a ciutats com Colònia, Wuppertal, Weimar, Frankfurt, Gross-Zimmern, Aschaffenburg i l'àrea metropolitana de Munic. A això, se sumaran durant els propers mesos altres ciutats amb contractes recents que ja estan en marxa, com ara Güstrow, Gross-Gerau, Hamburg, Gummersbach o Duisburg, que rebran les seves noves unitats properament", ha detallat CAF en un comunicat.

D'una banda, l'empresa txeca de transport privat Martin Uher Bus rebrà els seus primers autobusos d'hidrogen, en concret seran deu vehicles d'hidrogen Urbino 12 que circularan a la regió de Bohèmia Central, als voltants de Praga, i la seva entrega està prevista per finals del 2025.

Es tracta del primer projecte d'autobusos d'hidrogen Solaris a la regió esmentada, sent vehicles que s'alimentaran amb hidrogen produït a partir d'electricitat 100% verda, procedent de la propera central hidroelèctrica de Vrané nad Vltavou. Aquestes unitats hauran de demostrar la seva eficàcia en un terreny difícil i accidentat com són els voltants de la localitat de Mníšek pod Brdy, al districte de Praga-Oest.

D'altra banda, Solaris segueix creixent en un dels seus mercats objectiu com és França, en aquest cas amb un projecte per a la ciutat de Belfort, on lliurarà vuit autobusos articulats d'hidrogen. Els vehicles seran adquirits per l'entitat pública SMTC (Le Syndicat Mixte des Transports a Commun du Territoire de Belfort), que agrupa els operadors de transport de la zona, sent l'operador final la Règie des Transports du Territoire de Belfort (RTTB), entitat que gestiona la mobilitat d'aquesta regió.

Es tracta de la tercera comanda en els darrers mesos d'autobusos d'hidrogen Solaris a França, després dels contractes per a Artois Mobilités i Île-de-France Mobilités, fet que demostra l'esmentada aposta de l'empresa al mercat d'autobusos francès. Cal recordar de l'important creixement del Grup CAF en els darrers anys al mercat ferroviari d'aquest país, amb l'adjudicació de grans contractes per a operadors com SNCF, RATP i Ille-de-France Mobilitiés, fet que l'ha portat a ocupar la segona posició per quota de mercat, reforçant la posició del grup com a empresa de referència per a les autoritats en el desenvolupament del transport públic a França.

Noticias relacionadas

contador