solaria firma bei
Solaria

Solaria ha comunicat que ha signat juntament amb el Banc Europeu d´Inversions (BEI) un acord marc de 1.700 milions d'euros per al finançament d'una cartera de projectes fotovoltaics de 5.6GW situada a Espanya, principalment, Itàlia i Portugal.

  • 11,96€
  • 1,27%

La companyia ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aquesta operació, que suposa el projecte de finançament més ambiciós de Solaria fins ara, permetrà la construcció d'unes 120 plantes fotovoltaiques, que tindran una producció estimada de 9, 29 Teravats-hora a l'any. Es preveu que les instal·lacions estiguin operatives abans de finals de 2028.

Aquest projecte compta amb el suport del programa InvestEU, que pretén mobilitzar més de 372.000 milions dʻeuros dʻinversió addicional durant el període 2021-2027.

"L'operació s'enquadra en la política específica d''Infraestructures Sostenibles' del programa InvestEU i recolzarà la consecució dels objectius de polítiques sota el Pacte Verd Europeu mitjançant un subministrament d'electricitat equivalent al consum mitjà anual aproximat de dos milions i mig de llars i una reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle equivalent a uns tres milions de tones de CO2 l'any. El projecte contribuirà a la cohesió social i econòmica, accelerant la transició verda i enfortint la seguretat de l'abastament d'energia a la Unió Europea", ha detallat Solaria.

L'operació es desenvoluparà mitjançant la signatura de diversos préstecs, sota l'estructura de finançament de projecte (Project Finance) a llarg termini, als quals s'adheriran entitats financeres sota aquest finançament marc.

El primer préstec sota el paraigua d'aquest finançament marc ha estat signat per un total de 278 milions d'euros per construir plantes fotovoltaiques amb una capacitat total instal·lada d'uns 1,08 GW.

Més d'un terç de la capacitat instal·lada estarà localitzada a les regions menys desenvolupades de la UE, regions amb una renda per càpita per sota del 75% de la mitjana de la Unió Europea. L'impuls a l'ocupació a les regions on es desplegaran les plantes és notori, ja que els projectes generaran uns 11.100 llocs de treball l'any durant la fase de construcció, segons les estimacions del BEI.

"Amb aquest projecte que cobreix tres mercats a la UE, el BEI posa de manifest el ferm compromís amb les energies netes contribuint a assegurar que els europeus convisquin en un marc en què la seguretat del subministrament energètic i l'accés a l'energia sostenible siguin una garantia", ha declarat el vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, durant l'acte de firma celebrat a Madrid.

"Com a Banc del Clima, ens complau tornar a unir forces amb Solaria per seguir impulsant la transició energètica de la UE, així com el creixement econòmic i d'ocupació en regions menys desenvolupades de països amb un gran potencial per a les energies renovables, com són Espanya, Portugal i Itàlia", ha afegit.

El comissari europeu d'Economia, Paolo Gentiloni, ha dit que "aquesta important operació és una gran demostració de la capacitat del programa InvestEU per recolzar de manera significativa la transició dʻEuropa cap a la neutralitat climàtica i la independència energètica. El projecte facilitarà fins a 1.700 milions d'euros de finançament per a noves plantes fotovoltaiques a Espanya, Itàlia i Portugal. Es tracta d'una bona notícia tant pel clima com per a la nostra economia: no només ajudarà a proveir d'energia neta a milions de llars, sinó que també crearà milers de llocs de treball a la fase de construcció a les regions on s'implantaran”.

Per la seva banda, el president de Solaria Energia i Medi Ambient, Enrique Díaz-Tejeiro, ha indicat que “és un orgull per a nosaltres comptar una vegada més amb la confiança del BEI, en aquesta ocasió, per fer realitat la major operació de finançament de la nostra història. Amb aquests 1.700 milions d'euros construirem 5,6 GW d'energia solar fotovoltaica a Espanya, Itàlia i Portugal, amb l'objectiu de continuar accelerant la transició energètica”.

"Gràcies a aquest projecte superem les necessitats de finançament per complir amb el nostre full de ruta d'assolir 6,2 GW el 2025", ha afegit.

Alhora, Solaria ha signat amb el BEI i el Banc Santander, el primer préstec sota el paraigua d'aquest finançament marc per un total de 515 milions d'euros per a la construcció de 24 plantes fotovoltaiques situades a Espanya amb una capacitat total instal·lada d'1,08 GW.

Noticias relacionadas

contador