ep archivo   foto de archivo de solaria
SOLARIA - Archivo

Solaria ha signat un acord amb la tecnològica japonesa Datasection per desenvolupar un Centre de Dades d'Intel·ligència Artificial (IA) a Espanya, segons ha informat aquest dimarts la companyia mitjançant un comunicat.

  • 12,02€
  • -0,33%

Datasection és una empresa tecnològica japonesa que cotitza a la Borsa de Tòquio (Japó), amb la companyia japonesa de telecomunicacions KDDI com a principal accionista, amb el gegant taiwanès de components electrònics Foxconn i l'empresa nord-americana Supermicro Computer com a socis estratègics, i amb el suport de les GPUs d'Nvidia, ha remarcat Solaria al seu comunicat. En aquest projecte, Datasection se centra a garantir el subministrament de GPU/AI Server per part dels seus socis i l'operació i la gestió del centre de dades d'IA i el núvol d'IA.

L'acord preveu la consecució d'un subministrament de fins a 200 MW i l'ús de fins a 100.000 m2 de superfície a les mateixes instal·lacions de Solaria a Puertollano, que compta amb les anomenades 'sales blanques', estades amb alt nivell d'aïllament i qualitat d'aire que en el passat es van utilitzar per a la fabricació de cèl·lules fotovoltaiques i que els propers mesos albergaran els racks de l'empresa Super Micro i els micro xips d'última generació d'Nvidia que seran el cervell del primer centre de dades d'intel·ligència artificial de la UE.

Datasection ja ha llançat el projecte i ha signat el MoU per al seu primer DC d'Intel·ligència Artificial a Osaka (Japó), el més gran d'Àsia, i el primer centre de dades d'IA fora dels EUA que estarà operatiu durant l'últim trimestre d'aquest any.

Les dues companyies pretenen replicar aquest mateix objectiu a curt termini a la Unió Europea, posant en marxa el primer a la seu industrial de Solaria al municipi castellanomanxec de Puertollano.

Noticias relacionadas

contador