ep archivo - solaria
SOLARIA - Archivo

Solaria i Siemens Gamesa estan caient amb força aquest dimecres (-7% i -3%, respectivament), després de conèixer-se ahir a la nit el preu definitiu de la sortida a borsa d'Acciona Energia, que s'ha situat finalment a la part baixa de la forquilla fixada entre els 26,73 i els 27,50 euros, i la part alta de la qual s'havia rebaixat al seu torn aquest dilluns des dels 29,76 euros.

  • 18,05€
  • 0,00%
  • 12,06€
  • 0,33%

El preu mínim assignat per al debut borsari, i també la retallada del percentatge de col·locació, que finalment ha quedat fixat al 15% del capital, revifa el debat de si estem o no davant l'esclat de la bombolla de les companyies renovables, que han hagut d'afrontar considerables problemes durant els últims temps en diferents sortides a borsa, com les caigudes que va viure Ecoener en la seva estrena o la suspensió del debut d'Openergy.

Bankinter explicava aquest dimarts que hi ha fonamentalment dos motius pels quals la demanda en el cas d'Acciona Energia ha estat feble, a causa de la qual cosa s'ha optat per prendre les anteriors decisions. D'una banda, els inversors es mostren ara més reticents a assignar valor als projectes menys madurs de les carteres de projectes de renovables, "cosa que ha dificultat i fins i tot impossibilitat la sortida a borsa d'altres empreses del sector en què aquesta part de la cartera de projectes representava més de la meitat del valor dels grups", explica.

D'altra banda, la intenció del govern de posar límit a la sobre-retribució que reben les hidràuliques i eòliques anteriors a 2005 també ha afectat negativament en aquest ajust en la valoració. Cal remarcar que Acciona té 873 MW d'hidràulica i alguns actius eòlics anteriors a 2005.

Amb tot, Acciona Energia debutarà finalment demà dijous, a les 12 hores i amb el codi borsari 'ANE', a les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, ​​Bilbao i València per a la seva negociació a través del Mercat Continu. En un informe publicat aquest dimecres, Renta 4 afirma que aquest debut borsari "constitueix una oportunitat d'inversió per tenir exposició a les energies renovables amb menys risc que les IPPs i major visibilitat de creixement futur, a causa de la seva experiència, know how i solvència financera". Així, inicien la seva cobertura amb una recomanació de sobreponderar i un preu objectiu de 33,12 euros.

Noticias relacionadas

contador