solaria 2

Solaria estén les pujades destacades d'aquest dilluns. L'energètica repunta al voltant d'un 3% i se situa al capdavant de l'IBEX 35 després d'anunciar que el Consell d'Estat italià ha estimat la reclamació pel que fa al reconeixement per a la planta de Serramanna (Sardenya) de la tarifa original.

  • 11,55€
  • -0,17%

Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el país transalpí ha estimat una reclamació que implica "una retribució de 422 euros/megawatt hora (€/MWh) en lloc de 289 €/MWh".

"Això suposarà un ingrés de 10 milions d'euros pels ingressos no percebuts durant el període 2011-2024 i el reconeixement de la nova tarifa", ha afegit la cotitzada.

La companyia espanyola ha fet una aposta decidida per Itàlia als darrers anys. Durant l'última presentació de resultats de la companyia, Solaria va indicar que el mercat transalpí "hi jugarà un paper fonamental durant els propers mesos" en què la companyia avançarà en els seus tres principals projectes al país: Palerm (241 MW), Luccano (243 MW) i Spinazzola (308 MW). L'energètica ha subratllat que "apostarà pel desenvolupament agrovoltaic de grans extensions de terreny que optimitzaran tant la generació d'energia com a agrícola".

Al mes de febrer passat, Solaria es va reunir amb el ministre de Medi Ambient i Seguretat Energètica d'Itàlia, Gilberto Pichetto, per reiterar el compromís de la companyia de desenvolupar 5 GW renovables al país fins al 2030. Actualment, la companyia ja compta amb 2,5 GW assegurats amb punt de connexió i terreny.

"Durant aquesta trobada es va expressar la voluntat de Solaria d'invertir en el país durant els propers anys i es va posar èmfasi en la necessitat de comptar amb una autopista burocràtica per a l'acceleració dels projectes. L'aposta de Solaria per Itàlia està completament alineada amb els objectius de la Unió Europea d'assolir el 45% de renovables per al 2030", va explicar la companyia en un comunicat.

En aquest sentit, al mes de setembre passat, la companyia va signar juntament amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) un acord marc de 1.700 milions d'euros per al finançament d'una cartera de projectes fotovoltaics de 5,6 GW, dels quals 382 MW es desenvoluparan a Itàlia.

Com hem esmentat, Solaria va donar a conèixer aquest dilluns els resultats corresponents al primer trimestre del 2024, un període que es va saldar amb un benefici de 23,6 milions d'euros, un 5% menys que fa un any a causa de la caiguda dels preus de energia. Amb tot, l'import net de la xifra de negocis del grup ha pujat fins als 40 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 6% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest increment, va explicar la companyia, es va deure "principalment a la producció més gran de les noves plantes fotovoltaiques que compensa la caiguda dels preus de l'energia, així com a la primera rotació d'actius realitzada pel grup".

Noticias relacionadas

contador