• Una OPV que busca donar una major autonomia a la unitat de telefonia mòbil del grup
Softbank CEO

Softbank, gegant japonès de telecomunicacions i internet, planeja la sortida a borsa de la seva unitat de telèfons mòbils. Segons informa Reuters, aquesta Oferta Pública de Venda (OPV) tindria com a objectiu recaptar així 18.000 milions de dòlars (14.758.000 d'euros) i es convertiria en una de les majors ofertes públiques inicials d'una empresa japonesa.

El conglomerat tecnològic i de telecomunicacions estaria valorant aquesta sortida a la Borsa de Tòquio entre els mesos de març i maig. L'empresa japonesa no ha volgut confirmar aquest fet, tot i que les seves accions han pujat aquest dilluns un 3%. Davant d'aquests rumors, Softbank va afirmar en un comunicat que la sortida a borsa de la seva subsidiària és "només una de les estratègies de capital que està valorant", asseguren.

El diari japonès Nikkei informa que aquesta sortida borsària busca donar una major autonomia a la unitat de telefonia mòbil del grup, que s'ha convertit durant els últims anys més en una companyia d'inversió, així com augmentar la seva liquiditat per continuar amb la seva estratègia d’expansió global.

El mateix mitjà apunta que l'empresa nipona té la intenció de vendre el 30% de futures participacions de la seva filial a inversors locals i estrangers, amb una oferta pública inicial (IPO, per les sigles en anglès) de les més altes de la història del Japó. Nikkei va informar que Softbank es reservaria per tant un 70% de participació en la seva subsidiària, un 5% més del límit que s'estableix perquè aquesta pugui sortir a borsa, un requisit que es pot eliminar si la unitat també cotitza a l'estranger.

Noticias relacionadas

contador