ep archivo   logo de societe generale en un edificio
SOCIETE GENERALE - Archivo

El banc francès Société Générale (SocGen) ha anunciat la sortida de Rússia, mercat on obté el 2,7% dels seus ingressos, a causa de la invasió d'Ucraïna. L'entitat s'apuntarà una càrrega extraordinària de 3.000 milions d'euros, que tindrà un impacte de 20 punts bàsic a la ràtio de capital CET 1.

  • 22,72€
  • 2,55%

A més, ha venut la seva filial bancària a Rússia (Rosbank), així com els negocis d'assegurances a Interros Capital (anterior accionista de Rosbank). L'entitat ha estimat un deteriorament de valor de 2.000 milions d'euros i un ajust comptable sense impacte en efectiu per fins a 1.100 milions d'euros. Com a factor positiu per als inversors, el banc ha confirmat que manté el dividend.

"És una bona notícia perquè SocGen compleix així l'objectiu d'abandonar els seus negocis a Rússia amb un cost raonable", argumenten des de Bankinter.

"La inversió creditícia a Rússia de SocGen representa un 16% del capital, així que l'impacte de l'operació és reduït (20 punts bàsics a CET1), la ràtio de capital es manté en un nivell confortable (13,7% al quart trimestre del 2021) i l'exposició a Rússia és el principal factor que explica el mal comportament a la borsa el 2022", afegeixen.

En aquest sentit, les accions de SocGen lideren les pujades al CAC 40, ja que els inversors descompten que es posa fi a la incertesa sobre la seva exposició al mercat rus.

Noticias relacionadas

contador